Άμεσος έλεγχος για τη ρύπανση του νερού του φράγματος Ινίου

[ad_1]

Αυτοψία, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες και οι συνθήκες της ρύπανσης

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διερευνά το φαινόμενο – μετά από ενημέρωσή της σήμερα και καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου – για εκτεταμένη ρύπανση του νερού του φράγματος Ινίου με απόβλητα ελαιουργείου.

 

Σήμερα, κλιμάκιο της Υπηρεσίας, αμέσως μετά την ενημέρωση, μετέβη επιτόπου στην περιοχή του φράγματος όπου έλαβε δείγματα υγρού προς ανάλυση και παράλληλα είχε ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ινίου Γιάννη Ρολάκη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ινίου Νεκτάριο Κοκολάκη.

 

«Αμέσως μετά την ενημέρωσή μας σήμερα και την καταγγελία στην Αστυνομία, σε επικοινωνία και με τον συνάδελφο Νίκο Ξυλούρη, υπήρξε ενεργοποίηση της Υπηρεσίας για την διερεύνηση του φαινομένου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

 

Όπως πρόσθεσε, το κλιμάκιο έλαβε δείγματα από την περιοχή, συνομίλησε με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, τον πρόεδρο της Κοινότητας, αλλά και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ που έκανε την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο κ. Συριγωνάκης τόνισε πως «σήμερα η Υπηρεσία μας θα μεταβεί εκ νέου στην ευρύτερη περιοχή για αυτοψία, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες και οι συνθήκες της ρύπανσης».

[ad_2]