Δράσεις ευαισθητοποίησης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου- Advertisment -


Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως από τον Ο.Η.Ε. ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, υπενθυμίζοντας μας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, λεκτική, σεξουαλική, σωματική ή/και οικονομική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό διαχρονικά κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλους και όλες.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και συμμετέχει στις εξής εκδηλώσεις:

  • Ηλεκτρονική αποστολή Ενημερωτικών Σημειωμάτων των Υπηρεσιών και των δράσεων του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου προς τοπικούς φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 
  • Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου,  σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ.), θα αποστείλει έντυπα και ηλεκτρονικά έκδοση του ΚΕΘΙ «Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας σε Θέματα Βίας κατά των Γυναικών», προς τις Μονάδες Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.
  • Στις 25 Νοεμβρίου (ώρες 10.00 – 14.00), το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και λουλουδιών προς το γενικό πληθυσμό, έμπροσθεν του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης. Την δράση θα προσκληθούν να καλύψουν τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Στις 27 Νοεμβρίου (ώρες 10.30 – 14.00) στο Αίθριο της Λότζια, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ.) θα συμμετάσχουν με ομιλία σε ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση / ευαισθητοποίηση φορέων και κοινού. Θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.
  • Στις 01 Δεκεμβρίου (ώρα 18.00 – 20.00), στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, που διοργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου (Δ.ΕΠ.ΙΣ.).
  • Στις 07 Δεκεμβρίου,  το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαδικτυακά με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού.

Επιπλέον το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, έχει ήδη πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις :

  • Στις 08 Νοεμβρίου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Ηράκλειου Κρήτης (ΕΛΜΕΠΑ), ενημέρωσε φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας σε θέματα ψυχο-κοινωνικής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής.  
  • Στις 22 Νοεμβρίου,  το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. Γυναικών Χερσονήσου «ΙΡΙΔΑ»,  πραγματοποίησε διαδικτυακή ευαισθητοποίηση σε μέλη της Οργάνωσης. 

ΚΕΘΙ
 

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Στενημάχου 3, Θέρισσος, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ.: 2810-341387
Ε-mail.: [email protected]
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 16:00 

ΚΕΘΙ

 Πηγή: cretalive.gr

- Advertisment -antilalospress.gr