Στο τραπέζι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα Θέματα του Δήμου ΦαιστούΣυνάντηση με την αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, είχαν χθές ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού έθεσε τα θέματα  της αστυνόμευσης στη Μεσαρά και ειδικότερα στο Δήμου Φαιστού.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το και το θέμα της μείωσης του πληθυσμού των αλλοδαπών καθώς ο αριθμός τους πλέον θεωρείται υψηλός.

Για την αποσυμφόρηση και αποφόρτιση του δήμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η δημιουργία μιας συνθήκης καταγραφής όσων παραμείνουν, προκειμένου να υπάρχουν από μέρους τους δικαιώματα στην εργασία αλλά και υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο και την Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης έθεσε εκ νέου το ζήτημα ίδρυσης Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην περιοχή για καλύτερο έλεγχο αλλά και αστυνόμευση.

Τόσο ο Υφυπουργός όσο και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κατέγραψαν τα αιτήματα και τις ανάγκες, ενώ δεσμεύθηκαν πως θα τα εξετάσουν σοβαρά για να προωθηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Και όπως τόνισαν  ο σχεδιασμός Ελληνικής Αστυνομίας και Πολιτείας έχει τροποποιηθεί με στόχο μια διαρκή κι εντονότερη παρουσία στη Μεσαρά με ενίσχυση των ελέγχων και περιορισμό των παραβατικών συμπεριφορών.

Συνάντηση στο Υφυπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη