1.500.000 ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για τα σχολικά κτίρια

1.500.000 ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για τα σχολικά κτίρια

Σε μια σημαντική εξέλιξη για την εκπαιδευτική υποδομή του Δήμου Ηρακλείου, ανακοινώθηκε σήμερα η χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης ζημιών στα σχολικά κτίρια, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας με την Κεντρική Διοίκηση και την ανάγκη για προετοιμασία και μεθοδική εργασία για την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων, χωρίς επιβάρυνση του δημοτικού ταμείου. Επίσης, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου, αναβαθμίζοντας τις εκπαιδευτικές υποδομές και παρέχοντας αισθητά βελτιωμένες συνθήκες για την καθημερινότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος λαμβάνει χρηματοδότηση από το σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ενισχύοντας τον θετικό αντίκτυπο της πρωτοβουλίας αυτής.

Ο Δήμαρχος κ. Καλοκαιρινός, μετά την ανακοίνωση, τόνισε την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση πόρων που θα στηρίξουν περαιτέρω την ανάπτυξη και βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τον ρόλο του Δήμου Ηρακλείου ως πυλώνα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής προόδου.

NotosOnline

Exit mobile version