Αγρότες: Εντατικοποίηση των Κινητοποιήσεων

Αγρότες τρακτέρ

Λάρισα, Ελλάδα – Σε μια σημαντική εξέλιξη που αφορά τον αγροτικό τομέα της Ελλάδας, αγρότες από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην Νίκαια της Λάρισας την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, αποφασίζοντας την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση σε μια σειρά αιτημάτων που παραμένουν ανεκπλήρωτα, με τους αγρότες να ζητούν δραστικές αλλαγές στην αγροτική πολιτική και την οικονομική τους υποστήριξη.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων τους βρίσκονται η απαίτηση για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μειωμένη τιμή στην κιλοβατώρα του ρεύματος, επιδοτήσεις για εφόδια και ζωοτροφές, αναθεώρηση της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), πλήρεις αποζημιώσεις και αποκατάσταση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα τους, καθώς και την καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων.

Ως μέσο πίεσης, οι αγρότες αποφάσισαν τη διοργάνωση συλλαλητηρίων με τρακτέρ στην Αθήνα, καθώς και το κλείσιμο εθνικών και επαρχιακών οδών και τελωνείων, ξεκινώντας από αύριο. Αναμένεται επίσης η πραγματοποίηση επιμέρους δράσεων στις πόλεις, σηματοδοτώντας μια εντατικοποίηση της κινητοποίησης που εκφράζει τη βαθιά δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου.

L.X. NotosOnline

Exit mobile version