Απάντηση Δήμου Φαιστού σε Φήμες για Δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών

Επίσημη Διευκρίνιση της Δημοτικής Αρχής για τα Σενάρια Δημιουργίας Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών - Η Θέση του Δημάρχου Γρηγόρη Νικολιδάκη

Γρηγόρης Νικολιδάκης

Σε μια επίσημη δήλωση, ο Δήμος Φαιστού απαντά στα σενάρια που έχουν διαδοθεί σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών στην περιοχή της Κρήτης. Η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει με απόλυτη σαφήνεια την πραγματική κατάσταση, αντικρούοντας φήμες και παρανοήσεις που έχουν προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Πρώτον, ο Δήμος Φαιστού επισημαίνει ότι δεν έχει ποτέ τεθεί ζήτημα από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία κάποιας δομής εντός των ορίων του δήμου.

Δεύτερον, η δημοτική αρχή τονίζει την ήδη υπάρχουσα επιβάρυνση της περιοχής και την αδυναμία φιλοξενίας περαιτέρω μεταναστών, λόγω περιορισμένων πόρων και υποδομών.

Επιπλέον, ο Δήμος υπογραμμίζει την ανάγκη για τη δημιουργία προσωρινών δομών σε σημεία κοντά σε βασικές υποδομές, όπως δημόσια νοσοκομεία και κεντρικά λιμάνια, για την ευκολότερη μετακίνηση και πρόσβαση των μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, εκφράζει τον βαθύ σεβασμό της δημοτικής αρχής προς την ανθρώπινη ζωή και την κατανόηση του ανθρώπινου πόνου, επισημαίνοντας την ιστορική συνεισφορά του δήμου στην ασφαλή διαχείριση και απομάκρυνση των μεταναστών, πάντα με αίσθημα ανιδιοτέλειας και αναγνώρισης των τρεχουσών δυσκολιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να εργαστεί σε συνεργασία με τις κεντρικές αρχές για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων που θα εξυπηρετούν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και τους μετανάστες, ενισχύοντας την αλληλεγγύη και τον σεβασμό προς κάθε ανθρώπινη ζωή.

 

NotosOnline

Exit mobile version