Διάσωση 72 Μεταναστών στα Νότια των Καλών Λιμένων

Σε μια επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας, το πρωί του Σαββάτου, οι Ελληνικές Αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα στον εντοπισμό ενός ξύλινου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή 48 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων, το οποίο μετέφερε 72 μετανάστες. Η επιχείρηση διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), κινητοποιήθηκε άμεσα για να προσφέρει βοήθεια.

Τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος διασώθηκαν από πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και ετοιμάζονται να μεταφερθούν στους Καλούς Λιμένες, παρέχοντας ένα παράδειγμα της συνεχούς δέσμευσης της χώρας για ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Η επιτυχής αυτή επιχείρηση αναδεικνύει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα των Ελληνικών αρχών να αντιδρούν γρήγορα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη θάλασσα, ενισχύοντας την ασφάλεια στο Αιγαίο. Οι προσπάθειες αυτές επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της Ελλάδας στην τήρηση των διεθνών νομικών προτύπων για τη διάσωση στη θάλασσα και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Exit mobile version