Δήλωση του Δημάρχου Φαιστού Μετά την Υπογραφή των Συμβάσεων για το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού

Γρηγόρης Νικολιδάκης

Μέτα την τελετή υπογραφής συμβάσεων χρηματοδότησης για την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Πλατύ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, έκανε μία δήλωση.

Στη δήλωση του ο κ. Νικολιδάκης επισήμανε την σημασία του έργου για τη νότια Κρήτη και ειδικότερα για την περιοχή της Μεσαράς, αναφέροντας ότι αυτό θα αποτελέσει μια σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε υδατικούς πόρους και θα συμβάλει στην αγροτική ανάπτυξη.

Τόνισε την ανάγκη για την υλοποίηση των συνοδών έργων για το φράγματος Φανερωμένης για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, την άρδευση και την ύδρευση, δείχνοντας έτσι την πολυδιάστατη συνεισφορά τους στη βιωσιμότητα και ανάπτυξη της περιοχής.

Δήλωσε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εμπλεκόμενους για την προώθηση του έργου και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υλοποίηση του θα οδηγήσει την περιοχή σε μια νέα εποχή αναπτυξιακής προοπτικής.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Φαιστού δήλωσε:
«Μετά από αρκετές δεκαετίες, ένα εμβληματικό έργο για τη νότια Κρήτη συνολικά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, έπειτα από τεράστιες προσπάθειες και διεκδικήσεις, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ και θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων υδατικών πόρων , αλλά και στην αγροτική ανάπτυξη.

Θεωρούμε ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει μέσα στο 2024 με βάση και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης κι ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουν παράλληλα όλα τα αναγκαία και συνοδά έργα για τον εμπλουτισμό του φράγματος Φανερωμένης, για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, την άρδευση, αλλά και την ύδρευση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναρμόδιους για την προώθηση του συγκεκριμένου έργου κι ευχόμαστε σύντομα ο νότος, η Κρήτη μας και ο Δήμος να μπουν σε μια νέα αναπτυξιακή προοπτική.»

NotosOnline

Exit mobile version