Σε κατάσταση αυξημένης επικινδυνότητας βρίσκονται οι ιρλανδικές διαβάσεις στον Γεροπόταμο, στον Δήμο Φαιστού, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις διελεύσεις και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές.
Ο Κωνσταντίνος Μανιουδάκης αναφέρει ότι, παρά το γεγονός πως ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με την αστυνομία είχε προχωρήσει εγκαίρως στο κλείσιμο τριών ιρλανδικών διαβάσεων — συγκεκριμένα στις περιοχές Περίου, Τρία Αστέρια και Αγία Τριάδα — παρατηρήθηκαν φαινόμενα αυθαίρετης απομάκρυνσης των προστατευτικών μπαρών από πολίτες.
Ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι η ενέργεια αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, καθώς η στάθμη του νερού στον Γεροπόταμο έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Οι μεγάλες ποσότητες νερού καθιστούν τις διελεύσεις εξαιρετικά επικίνδυνες, τόσο για οχήματα όσο και για πεζούς.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι οι αποκλεισμοί δεν είναι τυπικοί, αλλά αποτελούν μέτρο πρόληψης για την προστασία των πολιτών. Ο κ. Μανιουδάκης τονίζει ότι η παραβίαση των μέτρων ασφαλείας υπονομεύει τις προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας και αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος Φαιστού προχωρά εκ νέου στο άμεσο και αυστηρό κλείσιμο και των τριών διαβάσεων. Παράλληλα, απευθύνεται σαφής οδηγία προς τους πολίτες να μην επιχειρούν τη διέλευση από τα συγκεκριμένα σημεία και να χρησιμοποιούν εναλλακτικές ασφαλείς διαδρομές για τη μετακίνησή τους.
NotosOnline
