Επίδομα Παιδιού: Τη Δευτέρα Ανοίγει η Πλατφόρμα

Επίδομα Παιδιού

Photo by Rodolfo Sanches Carvalho on Unsplash

Τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού, με τον Οργανισμό Προνοιακής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) να καλεί τους δικαιούχους να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες www.idika.gr και www.opeka.gr για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Με την πλατφόρμα να παραμένει ανοικτή για νέες αιτήσεις έως την 11η Μαρτίου, 18.00.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων σηματοδοτεί την αρχή ενός κρίσιμου χρονικού διαστήματος για τους ενδιαφερόμενους, με την πλατφόρμα να προγραμματίζεται να κλείσει προσωρινά στις 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 08.00, προκειμένου να επεξεργαστεί τις αιτήσεις και να προχωρήσει στην εκκαθάριση της πληρωμής για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση Α21 του 2024, όπου θα πρέπει να δηλώσουν τα εξαρτώμενα τέκνα και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2022, για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι, μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του τρέχοντος έτους, τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023 θα ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό του επιδόματος.

Ένας από τους βασικούς όρους για την χορήγηση του επιδόματος είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο. Η αίτηση Α21 απαιτεί την καταχώρηση των στοιχείων της σχολικής μονάδας, της τάξης και του αριθμού μητρώου του τέκνου. Η επιτυχής διασταύρωση των στοιχείων είναι κρίσιμη για την προώθηση της αίτησης, ενώ σε περίπτωση ασυνέπειας, ο αιτών καλείται να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Exit mobile version