Η Ελένη Βατσινά στη Βουλή – Κρίσιμα Θέματα Ψυχικής Υγείας, Μεταφορών και Κοινωνικής Ισότητας

Βατσινά για το Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου: Σοβαρές Ελλείψεις σε μια Σεισμόπληκτη Περιοχή

Η βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, απευθύνθηκε στη Βουλή, θίγοντας σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Με επίκεντρο την Ψυχική Υγεία, τις μεταφορές, και τις οικονομικές ανισότητες, η ομιλία της αποτέλεσε ένα κάλεσμα για αλλαγές που αγγίζουν τον πυρήνα της καθημερινότητας των πολιτών.

Άμεση Ανάγκη για Σύγχρονη Ψυχική Υγεία

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της, η κ. Βατσινά εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον τραγικό θάνατο της Ράνιας Μπουρνέλη στην Ανώπολη, ένα περιστατικό που υπογράμμισε την έλλειψη επαρκούς δικτύου ψυχιατρικής μέριμνας στη χώρα. «Αντί να δημιουργείται ένα σύγχρονο δίκτυο ψυχιατρικής φροντίδας, βλέπουμε να κλείνουν κλινικές και να υπολειτουργούν τα τμήματα», τόνισε.

Μεταναστευτικό Ζήτημα: Έλλειψη Οργανωμένου Σχεδίου

Η βουλευτής στάθηκε επίσης στο ζήτημα των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στα νότια της Κρήτης, επικρίνοντας την παντελή έλλειψη ενός πλήρους και οργανωμένου σχεδίου από την Κυβέρνηση. Υπογράμμισε πως οι προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος είναι αξιέπαινες, αλλά το κράτος οφείλει να αναλάβει περισσότερη ευθύνη πέραν της διάσωσης ανθρώπινων ζωών.

Θέματα Μεταφορών: Από το Τραγικό Δυστύχημα των Τεμπών έως τον ΒΟΑΚ

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η κ. Βατσινά αναφέρθηκε στις βασικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια, τη χρονική ακρίβεια και την ανάπτυξη. Επικεντρώθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καταγγέλλοντας τη συγκάλυψη στοιχείων και τη γενικότερη αποδιοργάνωση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η ίδια επέκρινε την κατάσταση του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ χαρακτήρισε τον ΒΟΑΚ «έργο-φάντασμα» και «ανοιχτή πληγή κινδύνων και θανάτων για την Κρήτη». Επεσήμανε δε, πως η έλλειψη σιδηροδρομικών έργων στην Κρήτη συμβάλλει στην αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Χρεώσεις Τραπεζών: Μισές Λύσεις από την Κυβέρνηση

Η κ. Βατσινά έθεσε στο προσκήνιο τις χρεώσεις των τραπεζών, καταγγέλλοντας πως η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα, ενώ οι πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε είναι ανεπαρκείς. «Η οικονομία είναι ζήτημα κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής ισότητας», δήλωσε, δεσμευόμενη πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να προτείνει ουσιαστικές λύσεις.

NotosOnline

Exit mobile version