Κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις βραδινές ώρες στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων. Πέτρες και χώματα βρέθηκαν σε δρόμους σε διαφορετικά σημεία του δήμου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται από το βράδυ σε κινητοποίηση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, συνεργεία επενέβησαν στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα, απομακρύνοντας υλικά από το οδόστρωμα. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν η δημοτική Πολιτική Προστασία, στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και η Ελληνική Αστυνομία μέσω του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων.
Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο
Οι εργασίες επικεντρώνονται στην απομάκρυνση πετρών, χωμάτων και άλλων υλικών που μεταφέρθηκαν στους δρόμους, ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα και να περιοριστούν οι κίνδυνοι για τους οδηγούς.
Τον συντονισμό από την πλευρά του Δήμου έχουν ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μανώλης Αντωνακάκης. Στις παρεμβάσεις συμμετέχουν επίσης οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Επιτροπάκης, Γιώργος Κριτσωτάκης και Γιάννης Ντουράκης.
Μέχρι στιγμής, στην ανακοίνωση του Δήμου δεν γίνεται αναφορά σε τραυματισμούς. Επίσης δεν προσδιορίζονται συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου που παραμένουν κλειστά.
Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
Οι παρεμβάσεις πρόκειται να συνεχιστούν όπου κριθεί αναγκαίο, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν νέα προβλήματα όσο διαρκούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Ο Δήμος συστήνει στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς να περιορίσουν τον κίνδυνο κατά τις μετακινήσεις τους, κινούμενοι με ιδιαίτερη προσοχή σε δρόμους όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ή μπορεί να εμφανιστούν νέα φερτά υλικά.
Οι πολίτες καλούνται παράλληλα να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, ιδιαίτερα εφόσον χρειαστεί να κινηθούν σε σημεία που έχουν επηρεαστεί από τα φαινόμενα.
