Λευτέρης Αυγενάκης: Στήριξη και Διάλογος με τους Αγρότες

Λευτέρης Αυγενάκης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης», που ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέφρασε την προσήλωση της κυβέρνησης στον διάλογο και τη στήριξη προς τους αγρότες, τονίζοντας την ανάγκη για ρεαλιστικές αποφάσεις.

Σε μια περίοδο όπου οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολλές αβεβαιότητες και αγωνίες σχετικά με το μέλλον του πρωτογενούς τομέα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών. Επισημαίνοντας την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τον διάλογο και την ανάγκη για λύσεις, ο υπουργός τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και την ανάληψη δράσης για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Μεταξύ των προκλήσεων που επισημάνθηκαν περιλαμβάνουν την κλιματική και ενεργειακή κρίση που επηρεάζει τον τομέα. Ωστόσο, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει και να λάβει ρεαλιστικές αποφάσεις μαζί με τους αγρότες, προσπαθώντας να διασφαλίσει ένα πιο σταθερό μέλλον για την αγροτική παραγωγή. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της συνεννόησης και του διαλόγου, καλώντας όλους να εργαστούν μαζί για το κοινό καλό.

Σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις είναι πολλές, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει την ανάγκη για συνεργασία και διάλογο, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα και να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέλλον για τον αγροτικό τομέα. Η κυβέρνηση παραμένει αφοσιωμένη στην επίλυση των προβλημάτων και στη στήριξη των αγροτών, με τον διάλογο και τη συνεργασία να είναι τα βασικά μέσα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

NotosOnline

Exit mobile version