Μεσαρά: Έφυγε από τη ζωή ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Γιώργος Στιβακτάκης

Η Μεσαρά και ο ευρύτερος κόσμος της Κρητικής μουσικής βυθίστηκαν στο πένθος με την απώλεια ενός εκ των σπουδαιότερων καλλιτεχνών της, του Γιώργου Στιβακτάκη. Ο καταξιωμένος λυράρης έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό μουσικό έργο και μια ανεξίτηλη κληρονομιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία του θανάτου ήταν ανακοπή καρδιάς. Ο Γιώργος Στιβακτάκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στα Βορίζια της Μεσαράς, είχε συνδεθεί άρρηκτα με την Κρητική μουσική παράδοση, καταφέρνοντας με το ταλέντο του να αφήσει ένα ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία της.

Η προσφορά του στην Κρητική μουσική δεν περιορίζεται μόνο στην προσωπική του καριέρα αλλά επεκτείνεται και στην οικογενειακή του παράδοση, καθώς και τα αδέρφια του Χρήστος και Νίκος έχουν συνεισφέρει στη διατήρηση και προβολή της Κρητικής μουσικής κληρονομιάς.

Η απώλεια του Γιώργου Στιβακτάκη αφήνει ένα κενό στην καρδιά της Κρητικής μουσικής, αλλά το έργο και η κληρονομιά του θα συνεχίσουν να ζουν μέσα από τις νότες της λύρας του και τις μελωδίες που αγάπησε και πρόσφερε στο κοινό.

Η Δισκογραφία του Γιώργου Στιβακτάκη:

Exit mobile version