Ο ΕΟΦ Ανακαλεί Καλλυντικά για Μη Δηλωμένα Συστατικά

Ο ΕΟΦ Ανακαλεί Καλλυντικά για Μη Δηλωμένα Συστατικά

Φωτογραφία: Rosa Rafael στο Unsplash

Σε μια ανακοίνωση που αφορά την ασφάλεια των καταναλωτών, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων δύο καλλυντικών προϊόντων. Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της ανίχνευσης συστατικών τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στην ετικέτα, παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αναφέρει την ανάκληση της παρτίδας 36222 του προϊόντος ‘Glow Era Stem Cells Revolution Total Regenerating Cream’. Αυτό οφείλεται στην παρουσία του συστατικού ‘Hexyl cinnamaldehyde’, το οποίο δεν είναι δηλωμένο στην ετικέτα, καθώς η συγκέντρωσή του υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια. Επιπρόσθετα, το προϊόν περιέχει ‘Phenoxyethanol’, το οποίο επίσης δεν έχει δηλωθεί.

Παρόμοια, η παρτίδα 36222 του ‘Glow Era Anti – Ageing Day Cream’ ανακλήθηκε λόγω της παρουσίας ‘Benzyl Alcohol’ σε ποσοστό υπερβαίνοντας το θεσπισμένο όριο του 1,0%, καθώς και του μη δηλωμένου ‘Phenoxyethanol’.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει την ανάγκη η εταιρεία που διαθέτει τα επίμαχα προϊόντα να προβεί άμεσα σε επικοινωνία με τους πελάτες της για την απόσυρσή τους από την αγορά. Συνιστάται στους καταναλωτές να επικοινωνήσουν με τον πωλητή εάν κατέχουν κάποιο από τα αναφερόμενα προϊόντα.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 36222 του καλλυντικού προϊόντος ‘Glow Era Stem Cells Revolution Total Regenerating Cream’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως προς τον έλεγχο του συστατικού ‘Hexyl cinnamaldehyde’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή του βρέθηκε να υπερβαίνει το ποσοστό του 0,001%. Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό ‘Phenoxyethanol’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Την ανάκληση της παρτίδας 36222 του καλλυντικού προϊόντος ‘Glow Era Anti – Ageing Day Cream’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως προς την περιεκτικότητα του συστατικού ‘Benzyl Alcohol’, το οποίο υπερβαίνει το όριο του 1,0%.

Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό ‘Phenoxyethanol’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Η εταιρεία που κυκλοφορεί τα εν λόγω προϊόντα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

NotosOnline

Exit mobile version