Οι Αγρότες του Ηρακλείου Κατεβαίνουν στα Μπλόκα

Μπλόκο Αγρότες

Φωωτογραφία Αρχείου

Σε ένα επίπεδο αποφασιστικότητας και συνεργασίας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου ανακοίνωσαν τη δημιουργία μπλόκου στον κόμβο των Πεζών, από την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας, καθώς οι αγρότες της περιοχής επιθυμούν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την τρέχουσα κατάσταση στον αγροτικό τομέα.

Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επικεντρωθούν σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την αγροτική κοινότητα, όπως η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, η ενίσχυση για την ακαρπία, η μείωση του κόστους παραγωγής, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, και η άμεση ενίσχυση για την προμήθεια αναγκαίων αγροεφοδίων. Οι αγρότες τονίζουν την ανάγκη για δίκαιες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, καθώς και την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, συνδυασμένο με την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, του πετρελαίου, και των αγροτικών εφοδίων, έχει οδηγήσει σε μια ασφυκτική πίεση για τους αγρότες, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται σημαντικά. Επιπλέον, καταγγέλλουν τη μείωση της κρατικής ενίσχυσης και χαρακτηρίζουν τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ως ανεπαρκή.

Η ανακοίνωση καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν ενεργά στο μπλόκο, ενισχύοντας με την παρουσία τους την πίεση προς τις αρχές για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Μέσω αυτής της συλλογικής δράσης, ελπίζουν να επιτύχουν ουσιαστικές αλλαγές που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή.

 

Η Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Αστερουσίων, Ηρακλείου και της Επιτροπής Αγώνα Τυμπακίου:

«Συνεχίζουμε δυναμικά! Μετά τις σημερινές αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, αποφασίζουμε το στήσιμο μπλόκου και στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο κόμβο των Πεζών, από τη Παρασκευή 9 Φλεβάρη στις 11:00!

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους κτηνοτρόφους του Νομού μας, να ενισχύσουν με τη παρουσία τους το μπλόκο στα Πεζά!

ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματά μας, για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να μείνουμε στα χωράφια μας. Το τεράστιο κόστος παραγωγής, η αύξηση στην τιμή του ρεύματος, στο πετρέλαιο, στα μέσα και τα εφόδια μας δεν μας αφήνουν εισόδημα για να ζήσουμε εμάς και τις οικογένειές μας αλλά και για να παράγουμε ξανά.

Όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν και πίνουν νερό στο όνομα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είναι συνυπεύθυνοι για τη μείωση της κρατικής ενίσχυσης. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ψίχουλα. Την ίδια στιγμή που μας λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά, δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές! Αυτή η πολιτική είναι που έχει βγάλει και τους αγρότες όλης της Ευρώπης στο δρόμο. Αγωνιζόμαστε για να μείνουμε στα χωράφια μας, για να γίνουν έργα υποδομής στα χωριά μας, για να έχουμε σχολεία και όχι κοντέινερ για τα παιδιά μας, για να έχουμε ασφαλή και δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία.

Αποφασίζουμε:

-Όλοι στο κόμβο Πεζών την Παρασκευή 9 Φλεβάρη στις 11:00.

-Συμβολικούς αποκλεισμούς του κόμβου των Πεζών -Συντονιζόμαστε με τις αποφάσεις της Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων

Συνεχίζουμε στο δρόμο του Αγώνα παλεύοντας και διεκδικώντας :

1) Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα αλλά και τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, από ασθένειες και μύκητες όπως τα αμπέλια και τα εσπεριδοειδή.

2) Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

3) Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως και στους εφοπλιστές, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά /kwh και κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

4) Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να αυξήσει τις εισφορές, να μειώσει τις αποζημιώσεις και να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στις ιδιωτικές εταιρείες.

5) Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στην γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία .

6) Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ.

7) Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισής και προστασίας.

8) Άμεση ενίσχυση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγροεφοδίων!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 11:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»

Exit mobile version