Σε Εξέλιξη η Αποκατάσταση του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας

Η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, ένας ιστορικός ναός που υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τη διάρκεια σεισμικών δονήσεων τον Σεπτέμβριο του 2021, ξεκίνησε για να είναι σύντομα σε θέση να υποδεχθεί ξανά τους πιστούς. Η διαδικασία αποκατάστασης ξεκίνησε με την τοποθέτηση σκαλωσιών γύρω από το κτίριο, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τις πρώτες χαράξεις για την καθαίρεση των επιχρισμάτων, καθώς και την απομάκρυνση των προβολέων, φωτιστικών σωμάτων, μεγαφώνων και άλλου εξοπλισμού για τις ανάγκες της αποκατάστασης. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική φάση στην προσπάθεια αναγέννησης του ναού, με τον Δήμο Γόρτυνας να στηρίζει ενεργά τη διαδικασία.

Επιπλέον, προγραμματίζεται η στάθμευση ενός γερανού και νταλίκας μπροστά από την σκάλα της πλατείας στις 20 Φεβρουαρίου 2024, από τις 10:00 έως τις 13:00, για τη διευκόλυνση των εργασιών. Καλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στην περιοχή κατά τις ωρες αυτές, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και να διευκολυνθεί η ομαλή πρόοδος των εργασιών.

NotosOnline

Exit mobile version