Βογιατζής και Καλαϊτζάκης: Οι Κορυφαίοι Αρτοποιοί Λάμπουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι

Διονύσης Βογιατζής και Μανώλης Καλαϊτζάκης: Οι Κορυφαίοι Αρτοποιοί Λάμπουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας, με σημαντική παρουσία δύο διακεκριμένων αρτοποιών από το Νομό Ηρακλείου, κατέλαβε την εντυπωσιακή 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρτοποιίας, Coupe du Monde de la Boulangerie, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρωτεύουσα από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου 2024. Αυτή η επίδοση αντικατοπτρίζει τη δυναμική και το ταλέντο της ελληνικής αρτοποιίας στη διεθνή σκηνή.

Ο Διονύσης Βογιατζής, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης από την Αγία Βαρβάρα, αποτέλεσαν τον πυρήνα της ομάδας που μας εκπροσώπησε, αναδεικνύοντας την πλούσια παράδοση και καινοτομία της ελληνικής αρτοποιίας.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλέον αναγνωρισμένη διοργάνωση για τους αρτοποιούς παγκοσμίως, ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μία ελληνική ομάδα συμμετείχε σε αυτό το επίπεδο.

Οι αρτοποιοί διαγωνίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: ψωμί, viennoiserie και καλλιτεχνικό, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στην κριτική επιτροπή με την οργάνωση, το πάθος και την τεχνική τους κατάρτιση, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την Ελλάδα, μόνο άλλες δύο ευρωπαϊκές ομάδες, η Γερμανική και η Γαλλική, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους τελικούς, καταγράφοντας το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού το 2016 ήταν η αφετηρία για τους Διονύση Βογιατζή και Μανώλη Καλαϊτζάκη, όπου και κατέκτησαν την πρώτη θέση, κερδίζοντας την τιμητική συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας.

Το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου, σε μία εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης, συνεχάρη τους δύο αρτοποιούς για την επιτυχία τους, ενισχύοντας την προοπτική για περαιτέρω επιτυχίες και ανάδειξη της ελληνικής αρτοποιίας στο διεθνές προσκήνιο.

Η διάκριση αυτή αποτελεί μια σημαντική επιβεβαίωση της αξίας και της ποιότητας της ελληνικής αρτοποιίας, καθώς και ένα ισχυρό κίνητρο για την ανάπτυξη και περαιτέρω προβολή του κλάδου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Exit mobile version