Ελληνοτουρκικά: Σήμερα το «ραντεβού» Πομπέο – Τσαβούσογλου στη Δομινικανή Δημοκρατία

[ad_1]

Στη Δομινικανή Δημοκρατία συναντιούνται σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπεό.

Η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, Τούρκου και Αμερικανού, έρχεται μετά τις συνομιλίες του Μάικ Πομπέο με τον Νίκο Δένδια, μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Μάλιστα, μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί άμεσα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Κρίσιμες για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναμένονται να είναι οι επόμενες μέρες, καθώς μπροστά μας βρίσκονται σημαντικές επαφές και κινήσεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου λήγει η παράνομη NAVTEX της Τουρκίας.

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου ανοίγει ξανά η Βουλή και ως εκ τούτου θα υπάρχει δυνατότητα κύρωσης της συμφωνίας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ίδια περίοδο, από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έχει προτείνει την έναρξη επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι ημέρες εκείνες είναι κρίσιμες και λόγω του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 27 – 28 Αυγούστου.

Πηγή

Πηγή και φωτογραφία: tromaktiko.gr

[ad_2]