NotosOnLine
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnLine
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnLine
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Τοπικά Νέα

Την θέσπιση κώδικα «ψηφιακής ηθικής» καθιστούν αναγκαία στο νέο περιβάλλον η επικοινωνία, η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η εκπαίδευση.

11 Ιουλίου 2020
A A
10
SHARES
505
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

[ad_1]

Στις εξελίξεις στον χώρο της πληροφόρησης, της επικοινωνίας της ενημέρωσης, αλλά και στον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην έναρξη του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα» που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου με συνδιοργανωτές το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών -Κοινωνικών Επιστημών και την Περιφέρεια Κρήτης.

Μάλιστα ο κ Αρναουτάκης αναφερόμενος στο νέο περιβάλλον, επεσήμανε, ότι,  «η επικοινωνία, η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η εκπαίδευση καθιστούν αναγκαία τη θέσπιση ενός κώδικα «ψηφιακής ηθικής», μια συνθήκη που θα εγγυάται βασικά δικαιώματα και ταυτόχρονα θα μειώνει τις ανισότητες, εξασφαλίζοντας σε όλους τους δρώντες την κοινή αφετηρία.»

Ο Περιφερειάρχης παρουσία της Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Παιδείας Αν. Γκίκα, θεσμικών εκπροσώπων, ομιλητών, συνέδρων, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη διοργάνωση, λέγοντας, οτι «η Περιφέρεια Κρήτης, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς το νησί μας είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα Περιφέρειας, η οποία συμπυκνώνει όλες τις βαριές μεταβλητές της ύστερης νεωτερικότητας, όπως: εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνούς καταξίωσης, σύγχρονες δομές πληροφόρησης και ενημέρωσης και βέβαια το ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η Περιφέρεια Κρήτης «ανοίγει δρόμο» στη νέα εποχή της πληροφόρησης της επικοινωνίας. Με αυτό το δεδομένο, ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, τα τελευταία χρόνια μέσα από την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του νησιού, ανταποκρινόμαστε στις νέες ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών. «Μπολιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τομέα με μια νέα προσέγγιση, θεμελιώνουμε και υλοποιούμε τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος μας παραμένει η γεφύρωση του χάσματος της πληροφόρησης, μέσα από την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Επίσης μέσα από την επένδυση στη γνώση, την εκπαίδευση, την έρευνα και την πληροφόρηση, δημιουργούμε μια ασφαλή γέφυρα μετάβασης στη Βιομηχανία 4ης γενιάς. Ένα νέο περιβάλλον που περιλαμβάνει τη διαλειτουργικότητα μηχανών και ανθρώπων, τη διαφάνεια της πληροφορίας, την τεχνική υποστήριξη και βεβαίως την αποκεντρωμένη λήψη αποφάσεων.»

Κλείνοντας την ομιλία του κ Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη-Μπελαδάκη ,στους συνεργάτες της, στους ομιλητές λέγοντας ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το ΙΑΚΕ για να αναδείξουμε από κοινού τα επίκαιρα ζητήματα και να βρούμε λύσεις μέσα από τις διαδικασίες του  δημοκρατικού διαλόγου». Παράλληλα πρόσθεσε «Η Περιφέρεια Κρήτης, εισέρχεται δυναμικά στον αστερισμό μιας νέας εποχής ακολουθώντας εμπροσθοβαρή στρατηγική, διαμορφώνουμε μια πολυθεματική ατζέντα, αποκτώντας ρόλο και λόγο σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του νησιού μας και ανοίγουμε το δρόμο στην νέα εποχή της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, της σύγχρονης εκπαίδευσης και με αυτό το δεδομένο τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα είναι χρήσιμος οδηγός για όλους μας. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της αναζήτησης διεξόδων μέσα από τη γνώση των τεχνολογικών εξελίξεων, υλοποιώντας μια Στρατηγική που θα υπερβαίνει τα στενά όρια μιας Περιφερειακής Οικονομίας και θα κατοχυρώνει στις κορυφαίες θέσεις των δεικτών καινοτομίας και πληροφόρησης, την Κρήτη που είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της  ύστερης νεωτερικότητας.»

Τον κ. Αρναουτάκη ευχαρίστησε δημόσια για την παρουσία και την έμπρακτη όπως είπε στήριξη του, η Πρόεδρος του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη-Μπελαδάκη επισημαίνοντας παράλληλα την μεγάλη συμβολή του Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας στην επιτυχή συνδιοργάνωση του συνεδρίου που είναι θεσμός.

[ad_2]

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου: Στον ανακριτή 35χρονος Ισραηλινός – Τι ερευνάται για το μπάρμπεκιου

Η εβδομάδα που πέρασε: Οι φωτιές, η κόντρα για τα νοσοκομεία και η κούπα του ΟΦΗ

Καλημέρα Κυριακή 16 Αυγούστου: Τι καιρό θα κάνει σήμερα – Ποιοι γιορτάζουν

Ετικέτες: Περιφέρειας Κρήτης
Κοινοποιήστε4Tweet3
Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Εκδήλωση μνήμης για τους 25 εκτελεσθέντες της Γέργερης και της Νυβρίτου στην Παναγία Χανουτιά
Ηράκλειο

Γέργερη – Νύβριτος: Μνημόσυνο για τους 25 εκτελεσθέντες του 1944

16 Αυγούστου 2026, 05:10
Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.
Ρέθυμνο

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Ζητά υπογείωση του δικτύου από τον ΔΕΔΔΗΕ

16 Αυγούστου 2026, 04:29
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στις εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη
Ηράκλειο

Δεκαπενταύγουστος στην Κρήτη: Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ευγενίου από Παλιανή και Νέα Αλικαρνασσό

16 Αυγούστου 2026, 03:52
Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου όπως φαίνεται από την παραλία του Πλακιά
Ρέθυμνο

Σε Red Code όλη η Κρήτη – Η εικόνα μετά τη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο

15 Αυγούστου 2026, 12:05
Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου όπως φαίνεται από την παραλία του Πλακιά
Ρέθυμνο

Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

14 Αυγούστου 2026, 22:44
Ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ
Ηράκλειο

Τροχαίο στην Εθνική Οδό Ηρακλείου–Μοιρών: Απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι

14 Αυγούστου 2026, 22:24

Δημοφιλή

Κρητικό γλέντι τον Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη

Δεκαπενταύγουστος 2026: Tα γλέντια 14 και 15 Αυγούστου

14 Αυγούστου 2026
Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου όπως φαίνεται από την παραλία του Πλακιά

Μεγάλη φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου – 63 πυροσβέστες και 4 ελικόπτερα στη μάχη

14 Αυγούστου 2026
Η παράσταση «Ευτυχώς… Δυστυχής» της Θεατρικής Ομάδας Αγίας Γαλήνης

«Ευτυχώς… Δυστυχής»: Δύο θεατρικές βραδιές στην Αγία Γαλήνη

13 Αυγούστου 2026
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2 Μοίρες, 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα   Καιρός

Αριθμός Μητρώου emedia

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Lifestyle

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.