NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnline
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Υγεία

Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής στηρίζει την ίδρυση του πρώτου κέντρου επιληψίας στη Κρήτη

25 Ιουλίου 2024
A A
Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής στηρίζει οικονομικά την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου κέντρου επιληψίας στη Κρήτη
12
SHARES
581
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής ανακοίνωσε την οικονομική της στήριξη για την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου κέντρου επιληψίας στην Κρήτη. Το νέο κέντρο θα έχει έδρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και αναμένεται να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ασθενείς με επιληψία στην Κρήτη και ευρύτερα στη νότια Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, Νταϊάνα Κουναλάκη, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για να συζητήσουν τη νέα αυτή πρωτοβουλία. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο α΄ αντιπρόεδρος Γιάννης Μαράκης, η επόπτρια νεολαίας Όλγα Μαρκογιαννάκη, η πρόεδρος της επιτροπής φιλανθρωπίας Ευαγγελία Χομπιτάκη, ο εκπρόσωπος της Παγκρητικής Αμερικής στην Ανατολική Κρήτη Ιπποκράτης Μπελαδάκης και ο αναπληρωτής Καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιάννης Καράκης.

Η δήλωση της Νταϊάνα Κουναλάκη

Η Νταϊάνα Κουναλάκη εξέφρασε τη συγκίνησή της για τη στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης. «Πρόκειται για τη νέα φιλανθρωπική προσφορά της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής προς την Κρήτη μας. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί, όπως μας είπε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η Περιφέρεια θα συμβάλλει οικονομικά και θα στηρίξει το έργο μας για την λειτουργία του κέντρου επιληψίας στο ΠΑΓΝΗ».

Η δήλωση του Γιάννη Καράκη

Ο αναπληρωτής Καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιάννης Καράκης, ανέφερε ότι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΠΑΓΝΗ, την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και την Περιφέρεια Κρήτης θα επιτρέψει τη λειτουργία του κέντρου επιληψίας. «Το κέντρο θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση, ταξινόμηση και ποσοτικοποίηση των επιληπτικών κρίσεων, παρέχοντας θεραπευτικές λύσεις για τους ασθενείς».

Η δήλωση του Σταύρου Αρναουτάκη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική συνεργασία με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής. «Είμαστε υπερήφανοι για τους Κρήτες της Αμερικής που είναι ουσιαστικοί αρωγοί της Κρήτης σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει οικονομικά την νέα πρωτοβουλία της Παγκρητικής Αμερικής. Είναι επίσης σημαντικό που Έλληνες επιστήμονες, όπως ο κ. Καράκης, επέστρεψαν στην πατρίδα για να προσφέρουν τις επιστημονικές τους γνώσεις».

Η πρωτοβουλία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής να στηρίξει οικονομικά την ίδρυση του πρώτου κέντρου επιληψίας στην Κρήτη είναι μια σημαντική κοινωνική προσφορά που θα ενισχύσει την υγειονομική φροντίδα στην περιοχή. Το νέο κέντρο επιληψίας στο ΠΑΓΝΗ θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της επιληψίας, συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Με αυτή την κίνηση, η Παγκρητική Ένωση Αμερικής συνεχίζει την παράδοση προσφοράς και στήριξης προς την Κρήτη, ενισχύοντας τους δεσμούς της ομογένειας με την πατρίδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Κακουργηματική δίωξη σε δύο ανήλικους για τροχαίο

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον θάνατο 43χρονης σε σκοπευτήριο του Δήμου Μαλεβιζίου

Ηράκλειο: Σύσκεψη για το Προεδρικό Διάταγμα που επηρεάζει τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων

Ετικέτες: κέντρο επιληψίαςΚρήτηΠαγκρητική Ένωση ΑμερικήςΠΑΓΝΗΣταύρος Αρναουτάκης
Κοινοποιήστε5Tweet3

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Εξιχνιάστηκε η Υπόθεση Πυροβολισμού του 29χρονου στις Μοίρες
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νεκρή 34χρονη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου

22 Ιουνίου 2026, 01:21
Φραγκίσκος Παρασύρης: Κατά της Ιδιωτικοποίησης του Λιμένος Ηρακλείου
Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσός: Απαντήσεις Υπουργείου και Κτηματολογίου μετά την παρέμβαση του Φραγκίσκου Παρασύρη

21 Ιουνίου 2026, 05:47
Κρήνη Μοροζίνι
Ηράκλειο

Κρήνη Μοροζίνι: Απομακρύνεται τη Δευτέρα το συρματόπλεγμα – Μετά το καλοκαίρι οι εργασίες συντήρησης

21 Ιουνίου 2026, 05:26
Δρόμος
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αποκλεισμός δρόμου για τη δομή μεταναστών

19 Ιουνίου 2026, 01:17
Κρήνη Μοροζίνι
Ηράκλειο

Κρήνη Μοροζίνι: Αναβολή των εργασιών συντήρησης ζητούν οι τουριστικοί φορείς – Τι απαντά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

18 Ιουνίου 2026, 22:44
ΠΑΓΝΗ
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι στη ΜΕΘ μετά από ατυχήματα με πατίνια

16 Ιουνίου 2026, 18:26

Δημοφιλή

Μεσαρά: Εγκαινιάστηκε η νέα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας

Μεσαρά: Εγκαινιάστηκε η νέα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας με 70 αστυνομικούς – Τι δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

12 Ιουλίου 2026
Λαγοκέφαλος στον Κόκκινο Πύργο Μεσαράς

Λαγοκέφαλος στον Κόκκινο Πύργο Μεσαράς

4 Ιουλίου 2026
Λευτέρης Αυγενάκης

Αυγενάκης: «Δύο σπουδαία έργα για τους δήμους Βιάννου και Αρχανών – Αστερουσίων εγκρίθηκαν από το Υπ. Εσωτερικών»

2 Μαρτίου 2022
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2 Μοίρες, 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα   Καιρός

Αριθμός Μητρώου emedia

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Lifestyle

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.