NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnline
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Οικονομία

Εκσυγχρονισμός Νομοθεσίας για τον Κλάδο της Εστίασης: Παρέμβαση Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη στη Βουλή

22 Οκτωβρίου 2024
A A
Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης
11
SHARES
525
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση έθεσε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του κλάδου της εστίασης. Η παρέμβαση αυτή απευθύνεται στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και Δικαιοσύνης, αναδεικνύοντας την ανάγκη για αναθεώρηση των υφιστάμενων κανονισμών με σκοπό τη στήριξη και βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης αφορά τη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου και ευέλικτου επιχειρηματικού περιβάλλοντος στον κλάδο της εστίασης, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Με περίπου 80.000 επιχειρήσεις και έναν κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ο κλάδος απασχολεί πάνω από 400.000 εργαζομένους. Συνδέεται άμεσα με άλλους βασικούς τομείς, όπως ο τουρισμός και η αγροδιατροφή, δημιουργώντας σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τη χώρα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν υποστεί σοβαρές πιέσεις τα τελευταία χρόνια λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, από την οικονομική και πανδημική, μέχρι την ενεργειακή. Οι συνθήκες αυτές επιδείνωσαν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί από την περίοδο των μνημονίων, επηρεάζοντας κυρίως τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής έθεσε ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει τον κλάδο της εστίασης. Ένα από τα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων είναι το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για τον έλεγχο των θορύβων. Η ισχύουσα Υπουργική Απόφαση (ΥΑ Α5/3010 ΦΕΚ Β/593/1985) προβλέπει μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ηχοστάθμης τα 100 db για τα κέντρα διασκέδασης και 80 db για τα λοιπά καταστήματα, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, χρειάζεται αναθεώρηση για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

  1. Αναθεώρηση της Αυτοφώρου Διαδικασίας: Ζητείται η κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για παραβάσεις των αστυνομικών διατάξεων που αφορούν τον έλεγχο θορύβου.
  2. Αύξηση του Επιτρεπόμενου Ορίου Θορύβου: Προτείνεται η αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου ηχοστάθμης κατά 10 db, δηλαδή στα 110 db για τα κέντρα διασκέδασης και στα 90 db για τα λοιπά καταστήματα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρήσεων χωρίς να διακυβεύεται η δημόσια υγεία.
  3. Σύσταση Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό της Νομοθεσίας: Εισηγήθηκε τη δημιουργία μιας ειδικής επιτροπής για την αναμόρφωση και κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας, με σκοπό την επίτευξη μιας πιο πρακτικής και αναλογικής προσέγγισης σε θέματα όπως οι διοικητικές κυρώσεις και οι άδειες λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι υφιστάμενες νομοθετικές διατάξεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις, περιορίζοντας τα συνταγματικά δικαιώματα της προσωπικής ελευθερίας και της ιδιοκτησίας. Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται, όπως η σφράγιση των καταστημάτων, πρέπει να αποφασίζονται μόνο μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, διασφαλίζοντας έτσι τη συνταγματική προστασία των επιχειρηματιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ συγγενών για κτηματικές διαφορές

Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς: Υπογραφή σύμβασης

Χάρης Μαμουλάκης – «38 παραιτήσεις στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ετικέτες: εκσυγχρονισμός εστίασηςΕστίασηΚωνσταντίνος Κεφαλογιάννηςνομοθεσία εστίασης
Κοινοποιήστε4Tweet3

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Βουλή των Ελλήνων, Ορκωμοσία
Ελλάδα

Άρση ασυλίας 11 βουλευτών για ΟΠΕΚΕΠΕ – Απόφαση Βουλής

7 Απριλίου 2026, 12:29
Ελένη Βατσινά
Ηράκλειο

Βενιζέλειο: Σοβαρά προβλήματα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης

7 Απριλίου 2026, 00:50
“Χαμόγελο του Παιδιού” ανακοίνωση για τον βιασμό της ανήλικης στο Ηράκλειο
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καταγγελία για κακοποίηση ανήλικης από 17χρονο

6 Απριλίου 2026, 13:58
Λευτέρης Αυγενάκης
Ηράκλειο

Αυγενάκης: Ελλείψεις στην παιδική προστασία στο Ηράκλειο

6 Απριλίου 2026, 13:24
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ εξελίξεις: Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άρση ασυλίας και αλλαγές

6 Απριλίου 2026, 12:27
Αγώνας Κουδουμά Αστερούσια Όρη ορεινό τρέξιμο
Αθλητικά

Αγώνας Κουδουμά 2026: Ορεινό τρέξιμο στα Αστερούσια Όρη

6 Απριλίου 2026, 01:01

Δημοφιλή

Αστυνομία

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ συγγενών για κτηματικές διαφορές

8 Απριλίου 2026
Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς: Υπογραφή σύμβασης

Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς: Υπογραφή σύμβασης

7 Απριλίου 2026
Στέλιος Μαυρίδης

Ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Στέλιος Μαυρίδης, Αποκαλύπτει Περιστατικά Υδροκλοπής

20 Ιουλίου 2023
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2 Μοίρες, 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα   Καιρός

Αριθμός Μητρώου emedia

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Lifestyle

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.