Φωτιά στον Χώνο Λασιθίου: Στη μάχη 31 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα

Πυροσβεστικό σώμα

Πυροσβεστικό Σώμα

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χώνος Λασιθίου, στην Κρήτη, προκαλώντας την κινητοποίηση επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί 31 πυροσβέστες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και εννέα πυροσβεστικά οχήματα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης υποστηρίζουν επίσης υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία. Δεν έχει ανακοινωθεί τραυματισμός, ζημιά σε κτίρια ή ανάγκη απομάκρυνσης κατοίκων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί επίσημες πληροφορίες για την έκταση που έχει επηρεαστεί από την πυρκαγιά ή για τα αίτια εκδήλωσής της. Η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

NotosOnline

 

Exit mobile version