NotosOnline
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
    • ΜΕΣΑΡΑ
    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    • ΧΑΝΙΑ
    • ΡΕΘΥΜΝΟ
    • ΛΑΣΙΘΙ
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnline
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
    • ΜΕΣΑΡΑ
    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    • ΧΑΝΙΑ
    • ΡΕΘΥΜΝΟ
    • ΛΑΣΙΘΙ
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnline
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Τοπικά Νέα
Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη

Ημερίδα Περιφέρειας Κρήτης και Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ / Φωτογραφία: Περιφέρεια Κρήτης

Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη

Κώστας Τσιάρας: «Προϋπόθεση για την ύπαρξη ζωής είναι το νερό»

27 Ιουλίου 2024
A A
11
SHARES
633
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Η Κρήτη αποκτά για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων, γεγονός τεράστιας σημασίας για την πρωτογενή παραγωγή. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ανακοίνωσε αυτή την εξέλιξη σε ημερίδα στις Αρχάνες, τονίζοντας τη σημασία της νέας αυτής πρωτοβουλίας.

Το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του στρατηγικού αυτού σχεδίου ήταν η υπογραφή, χθες, σύμβασης για την αποδοχή της δωρεάς της ΤΕΡΝΑ, η οποία θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη που θα εκτελέσει η ολλανδική εταιρεία HVA International. Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, προχωρά στη δημιουργία φορέων διαχείρισης υδάτων σε κάθε περιφέρεια της Κρήτης.

Η Κρήτη αντιμετωπίζεται ως ενιαία ενότητα, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τοπικούς φορείς, επιδιώκεται η λύση προβλημάτων πριν γίνουν ανυπέρβλητα. «Προϋπόθεση για την ύπαρξη ζωής είναι το νερό», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι τα έργα αρδευτικών και αντιπλημμυρικών υποδομών είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής, ειδικά υπό το φως της κλιματικής κρίσης. Τα έργα αυτά λειτουργούν συνδυαστικά για να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό δίκτυο σε κάθε περιοχή.

Μέσω του ΠΑΑ 2014-2022, υλοποιούνται πάνω από 180 εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα αξίας 700 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το πρόγραμμα «ΥΔΩΡ 2.0» με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) προωθεί έργα άνω των 4 δις ευρώ, μεγιστοποιώντας τη μόχλευση πόρων.

Οι δημόσιες επενδύσεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία, στα δάση, και στις υποδομές των αγροτικών περιοχών αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα. Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της αειφορίας σε όλες τις παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΤ.

Οι νέες προκλήσεις, με κυρίαρχη την κλιματική κρίση, επιτάσσουν την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Οι στόχοι περιλαμβάνουν την επισιτιστική επάρκεια, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, τη μείωση του κόστους παραγωγής, και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων.

Η υλοποίηση της στρατηγικής αυτής απαιτεί τη μέγιστη αξιοποίηση των πόρων της ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης, τόνισε τον κομβικό ρόλο των δημοσίων υποδομών στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, αναφέρθηκε στην ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα στην Κρήτη μέσω του προγράμματος ΥΔΩΡ 2.0 και άλλων πρωτοβουλιών.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επισήμανε τη σημασία της ενιαίας διαχείρισης των υδάτων και της προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Η Κρήτη προετοιμάζει και χρηματοδοτεί μεγάλα αρδευτικά έργα, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη αυτών των στόχων και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του νησιού.

© NotosOnline

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ειδήσεις σήμερα:

120 δόσεις για χρέη: Τι αλλάζει σε servicers και καύσιμα

Κρήτη: Καθυστέρηση στη μισθοδοσία νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Αυγενάκης: Στη Βουλή η λιμνοδεξαμενή Καραβάδου

Ετικέτες: διαχείριση υδάτων ΚρήτηΚώστας ΤσιάραςΣτρατηγικό Σχέδιο υδάτων
Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Κυριάκος Βελόπουλος
Πολιτική

Βελόπουλος κατά Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά, 12 μίλια και ΑΟΖ

28 Σεπτεμβρίου 2026, 01:11
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Καύσιμα: Τι προτείνει ο Ανδρουλάκης – Οι 4 παρεμβάσεις και το ιταλικό μοντέλο

27 Σεπτεμβρίου 2026, 21:26
Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολιτική

Μητσοτάκης: Κόστος ζωής, Τουρκία, AI και νέα κυβερνητικά μέτρα

27 Σεπτεμβρίου 2026, 21:17
ΕΛ.Α.Σ., Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Πολιτική

ΕΛ.Α.Σ.: Ποιοι αναλαμβάνουν τις Συντονιστικές Επιτροπές στην Κρήτη

21 Σεπτεμβρίου 2026, 11:43
Αμπέλι Σταφύλια
Ηράκλειο

Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων: Δηλώσεις ζημιών σε αμπέλια έως 1 Οκτωβρίου

18 Σεπτεμβρίου 2026, 16:09
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη σήμερα
Ηράκλειο

Παρασύρης: Στη Βουλή οι διακοπές ρεύματος στην Κρήτη

18 Σεπτεμβρίου 2026, 01:45

Δημοφιλή

Καιρός

Καιρός Κρήτη: Η πρόγνωση για Μεσαρά το Σάββατο 26/9

26 Σεπτεμβρίου 2026
Τροχαίο στον δρόμο Ηρακλείου–Μοιρών

Ηράκλειο: Δύο τροχαία στον δρόμο Ηρακλείου–Μοιρών

30 Σεπτεμβρίου 2026
Αστυνομική επιχείρηση στη Μεσαρά για άσκοπους πυροβολισμούς

Μεσαρά: Τρεις συλλήψεις μετά από μπαλωθιές – Βρέθηκαν 550 φυσίγγια και 82 κάλυκες

22 Σεπτεμβρίου 2026
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2
Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
Τ.Κ. 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα

Αριθμός Μητρώου emedia

Μεσαρά / Κρήτη / Ελλάδα / Κοινωνία / Οικονομία / Υγέια / Πολιτική / Πολιτισμός / Αυτοδιοίκηση / Παιδεία / Τουρισμός / Τεχνολογία / Αθλητισμός / Κόσμος / Καιρός / Εφημερεύοντα φαρμακεία

© 2026 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Κρήτη
    • Μεσαρά
    • Ηράκλειο
    • Χανιά
    • Ρέθυμνο
    • Λασίθι
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Μεσαρά / Κρήτη / Ελλάδα / Κοινωνία / Οικονομία / Υγέια / Πολιτική / Πολιτισμός / Αυτοδιοίκηση / Παιδεία / Τουρισμός / Τεχνολογία / Αθλητισμός / Κόσμος / Καιρός / Εφημερεύοντα φαρμακεία

© 2026 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.