Δήμος Γόρτυνας: Εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τις καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Π.Ε. Ηρακλείου, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας κλπ.).

Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων (Άγιοι Δέκα, Αγία Βαρβάρα, Ασήμι, Γέργερη), με την δοξολογία στους ιερούς ναούς να τελείται στις 09:30, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Γόρτυνας, τοπικών συμβουλίων, φορέων, συλλόγων και μελών της μαθητικής κοινότητας (αντιπροσωπεία σημαιοφόρου και παραστατών από το σχολείο της ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας ανά οικισμό).

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, στις 10:00, στα Μνημεία Πεσόντων, από τους επισήμους και εκπροσώπους όλων των σχολείων (σημαιοφόροι και παραστάτες). Οι τελετές θα ολοκληρωθούν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Με ακριβώς την ίδια διαδικασία, τις ίδιες ώρες και σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Γόρτυνας.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση