NotosOnLine
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnLine
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnLine
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Πολιτισμός

Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις

24 Φεβρουαρίου 2022
A A
Το βιβλίο «Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις»
11
SHARES
557
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Το βιβλίο «Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις» των Άγγελου Συρίγου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου αποσκοπεί να προσφέρει βασική πληροφόρηση για τα αίτια, την εξέλιξη και τις επιπτώσεις της μικρασιατικής εκστρατείας και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το 1922 συνέβη η µεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ο ελληνισµός. Για πρώτη φορά µετά από 3.000 χρόνια έπαυσε να αναπτύσσεται ο ελληνικός πολιτισµός στη µία από τις δύο ακτές που τον γέννησαν.

Μέσα από 50 ερωτήσεις και απαντήσεις εξετάζονται µε νηφαλιότητα: • µια µεγάλη εθνική και διεθνής σύγκρουση • το ξέσπασµα του Εθνικού Διχασµού • οι στόχοι και τα µεγάλα διλήµµατα των πρωταγωνιστών • τα ελλείµµατα και τα λάθη µας • µύθοι, παρανοήσεις και υπεραπλουστεύσεις • η στάση των µεγάλων δυνάµεων, που επιδίωξαν (φυσικά) την ικανοποίηση των δικών τους και όχι των δικών µας εθνικών συµφερόντων • οι αξιώσεις της τουρκικής πλευράς και οι µέθοδοι που επέλεξε για να τις πετύχει από το 1914 έως το 1922 • οι επιπτώσεις της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Τα συµπεράσµατα, ιδίως αυτά που δε µας είναι αρεστά, αποτελούν την ελάχιστη τιµή που αρµόζει στη µνήµη των όσων χάθηκαν τότε, των δικών µας χαµένων ανθρώπων.

Το βιβλίο «Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις»
O Άγγελος Συρίγος (γενν. 1966) αποφοίτησε από τη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών το 1988. Το 1994 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου του Μπρίστολ. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Τµήµα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστηµίου. Εργάσθηκε στο Research Centre for International Law του Πανεπιστηµίου του Κέµπριτζ, (1993-1994), διετέλεσε επιστηµονικός συνεργάτης του Συµβουλίου της Ευρώπης για το Μαυροβούνιο και το Αζερµπαϊτζάν (1999-2002) και είναι από το 1999 εταίρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστηµίου.

Ασχολείται επιστηµονικά µε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το Δίκαιο της Θάλασσας, τις µειονότητες και τους µετανάστες. Έχει βραβευθεί το 1992 από την Ακαδηµία Αθηνών για εργασία του σχετική µε την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Μετά το 1999 έχει ασχοληθεί µε την ελληνική εξωτερική πολιτική από θέσεις ευθύνης. Το 2019 εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Αθηνών µε τη Νέα Δηµοκρατία. Το 2021 ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας µε αρµοδιότητα την ανώτατη εκπαίδευση.

O Ευάνθης Χατζηβασιλείου (γενν. 1966) αποφοίτησε από τη Νοµική Σχολή του ΑΠΘ το 1987 και το 1992 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Ιστορίας Διεθνών Σχέσεων από το London School of Economics. Σήµερα υπηρετεί ως καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεµικού Κόσµου στο Τµήµα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών, καθώς και ως γενικός γραµµατέας του Ιδρύµατος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισµό και τη Δηµοκρατία. Το έργο του περιλαµβάνει µελέτες και βιβλία για την Ιστορία των Διεθνών Σχέσεων κατά την περίοδο 1870-1991, την ελληνική εξωτερική πολιτική, την ελληνική πολιτική ιστορία του 20ού αιώνα και το κυπριακό ζήτηµα. Διευθύνει τη σειρά «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» των Εκδόσεων Πατάκη και επιµελείται την ιστορική σελίδα της κυριακάτικης Καθηµερινής.

ISBN: 978-960-16- 7922 -8  ΣΧΗΜΑ: 14Χ21  ΣΕΛΙΔΕΣ: 256  ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Ειδήσεις σήμερα:

Δεκαπενταύγουστος 2026: Tα γλέντια 14 και 15 Αυγούστου

«Ευτυχώς… Δυστυχής»: Δύο θεατρικές βραδιές στην Αγία Γαλήνη

Education Leaders Awards 2026: Τέσσερις διακρίσεις για την Κρήτη

Ετικέτες: ΒιβλίοΜικρασιατική Καταστροφή
Κοινοποιήστε4Tweet3
Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Τυμπακίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου
Πολιτισμός

Το Τυμπάκι «γέμισε» θέατρο – Μεγάλη ανταπόκριση και κοινωφελής προσφορά από τη Θεατρική Ομάδα

6 Αυγούστου 2026, 11:57
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ελλάδα

Μητσοτάκης στο Politico: Νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης της μετανάστευσης

4 Αυγούστου 2026, 10:09
1η Γιορτή Πατάτας στη Μητρόπολη Γόρτυνας
Πολιτισμός

1η Γιορτή Πατάτας στη Μητρόπολη Γόρτυνας στις 27 Ιουνίου

20 Ιουνίου 2026, 23:40
Κρήνη Μοροζίνι
Ηράκλειο

Κρήνη Μοροζίνι: Αναβολή των εργασιών συντήρησης ζητούν οι τουριστικοί φορείς – Τι απαντά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

18 Ιουνίου 2026, 22:44
Μάταλα
Πολιτισμός

Matala Beach Festival 2026: Το μεγάλο φεστιβάλ στα Μάταλα

16 Ιουνίου 2026, 18:40
ΣΥΡΙΖΑ
Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική επίθεση Ζαχαριάδη για τις παραιτήσεις και τον ΟΠΕΚΕΠΕ

3 Απριλίου 2026, 13:20

Δημοφιλή

Κρητικό γλέντι τον Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη

Δεκαπενταύγουστος 2026: Tα γλέντια 14 και 15 Αυγούστου

14 Αυγούστου 2026
Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου όπως φαίνεται από την παραλία του Πλακιά

Μεγάλη φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου – 63 πυροσβέστες και 4 ελικόπτερα στη μάχη

14 Αυγούστου 2026
Η παράσταση «Ευτυχώς… Δυστυχής» της Θεατρικής Ομάδας Αγίας Γαλήνης

«Ευτυχώς… Δυστυχής»: Δύο θεατρικές βραδιές στην Αγία Γαλήνη

13 Αυγούστου 2026
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2 Μοίρες, 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα   Καιρός

Αριθμός Μητρώου emedia

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Lifestyle

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.