Στην προσπάθεια να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες των ενηλίκων, ο Δήμος Γόρτυνας έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της ίδρυσης ενός Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.). Οι προσπάθειες αυτές, που έχουν σαν στόχο την προαγωγή της εκπαίδευσης και της απασχόλησης, σύµφωνα τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας και αποσκοπούν στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.
Το εν λόγω Σ.Δ.Ε., που θα εδρεύει στους Αγίους Δέκα, απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την γυμνασιακή τους εκπαίδευση. Πρόκειται για μια δωρεάν πρόταση που εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ενηλίκων.
Οι απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας θα λαμβάνουν ισότιμο τίτλο απολυτηρίου Γυμνασίου, ενώ η διαρκεία της φοίτησης ανέρχεται σε δύο εκπαιδευτικά έτη. Το πρόγραμμα επιδιώκει να ενισχύσει την θετική στάση προς την μάθηση, την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στην πρόσβαση των εκπαιδευομένων στην αγορά εργασίας.
Η υποστήριξη των πολιτών είναι κρίσιμη για την επιτυχία της πρωτοβουλίας. Για την έγκριση του αιτήματος από το Υπουργείο Παιδείας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη επαρκούς αριθμού συμμετεχόντων. Έτσι, ο Δήμος Γόρτυνας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, στα τηλέφωνα 2892340318 και 2892340351, για να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εγγραφούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.










