Σειρά επιχειρήσεων εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της νότιας Κρήτης, όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Τα περιστατικά αφορούν τρεις διαφορετικές περιοχές και βρίσκονται υπό προανακριτική διερεύνηση από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.
Εντοπισμός λέμβου νότια των Καλών Λιμένων
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Ιεράπετρας, Καλών Λιμένων και Κόκκινου Πύργου ενημερώθηκαν για λέμβο σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε θαλάσσια περιοχή 27 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων, στην Κρήτη.
Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε συνολικά 27 αλλοδαπούς (22 άνδρες, 1 γυναίκα και 4 ανήλικους). Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια, με τη συνοδεία στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και αστυνομικών του Α.Τ. Φαιστού, οδηγήθηκαν στο λιμάνι Ηρακλείου.
Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, είχαν αναχωρήσει τις βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης, με προορισμό την Ελλάδα, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 10.000 έως 12.000 λιβυκά δηνάρια και 2.000 δολάρια ΗΠΑ για τη μεταφορά τους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου συνελήφθη ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σουδάν, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα, διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς και έκθεση σε κίνδυνο. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Εντοπισμός 35 αλλοδαπών στις Αμμουδάρες Ιεράπετρας
Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας ενημερώθηκε για την παρουσία αλλοδαπών στην παραλία Αμμουδάρες Ιεράπετρας. Στελέχη του Λιμενικού μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, όπου εντόπισαν 35 αλλοδαπούς.
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του Δήμου σε προσωρινό χώρο φύλαξης, ενώ την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.
Νέο περιστατικό στην Παλαιόχωρα Χανίων
Λίγο αργότερα, η Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας ενημερώθηκε για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία Γυαλός Κουντούρας. Στο σημείο εντοπίστηκαν 28 αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Τηγάνι Παλαιόχωρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται να μεταφερθούν με λεωφορείο, συνοδεία στελεχών του Λιμενικού, στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων κατασχέθηκε μία λέμβος, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.
NotosOnline










