Στη σύλληψη ενός 70χρονου στο Ρέθυμνο προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου αστυνομικοί, μετά από έρευνα στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία εντοπίστηκαν πολεμικά όπλα και πυρομαχικά. Μεταξύ των κατασχεθέντων βρίσκονται ένα τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, δύο υποπολυβόλα και 214 φυσίγγια.
Η έρευνα στο σπίτι του 70χρονου
Η αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου. Κατά την ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών στο πλαίσιο ερευνών για υποθέσεις παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων στην περιοχή.
Στο σπίτι του 70χρονου οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι βρήκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ και δύο πολεμικά υποπολυβόλα. Κατασχέθηκαν επίσης ένα πιστόλι και ένα περίστροφο.
Στα ευρήματα περιλαμβάνονται ακόμη πέντε γεμιστήρες και συνολικά 214 πλήρη φυσίγγια διαφορετικών τύπων και διαμετρημάτων. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επιπλέον πέντε ξιφολόγχες και έξι μαχαίρια.
Σε εξέλιξη η προανάκριση
Ο 70χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου, η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση.
NotosOnline










