Αυτοψία Αυγενάκη στο Φράγμα Πλακιώτισσας

Στο πλαίσιο της προσωπικής δέσμευσης για επανεκκίνηση και γρήγορη ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του Φράγματος Πλακιώτισσας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποίησε αυτοψία στο εργοτάξιο, επιβεβαιώνοντας τη συνεπή στάση του προς τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφτηκε την εν λόγω κατασκευή, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Το Φράγμα Πλακιώτισσας Μεσσαράς, ένα έργο προϋπολογισμού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, έχει καθοριστική σημασία για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Το έργο πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες άρδευσης 37.000 στρεμμάτων και έχει δημοπρατηθεί από το 2008.

Η κατασκευή ξεκίνησε το 2011, μετά από μια διαδικασία διάρκειας 12 ετών, και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2024, με τη συνδρομή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εν λόγω έργο προβλέπει την κατασκευή ενός αρδευτικού φράγματος με μέγιστη χωρητικότητα 18,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το ποσό των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις ανέρχεται σε 8,2 εκατομμύρια ευρώ.

“Μετά από 8 χρόνια ταλαιπωρίας για τους ιδιοκτήτες γης, προχωράμε άμεσα τις διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους”, τόνισε ο Υπουργός.

Οι διαδικασίες είναι ήδη εν εξελίξει και αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα από την αρμόδια ΔΟΥ Α’ Αθηνών. Εντός 20 ημερών από την ολοκλήρωση του ελέγχου της ΔΟΥ, τα ποσά θα έχουν κατατεθεί στους ιδιοκτήτες γης που απαλλοτριώθηκαν οι εκτάσεις τους.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση