Αύξηση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με 4 Επιπρόσθετα Ασθενοφόρα

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, παρέδωσε σήμερα τέσσερα από τα συνολικά δεκατέσσερα ασθενοφόρα στον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Τα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας θα υπηρετήσουν τα Κέντρα Υγείας Κισσάμου, Σφακίων, Αγίας Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου. Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στα 1,148 εκατ. ευρώ, προερχόμενα από το ΕΣΠΑ Κρήτης.

Με την υλοποίηση του έργου, προσδοκάται η δημιουργία ενός σύγχρονου και αξιόπιστου στόλου ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με σκοπό την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας. Το έργο επισκοπεί να ενισχύσει και να εξασφαλίσει το επιθυμητό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης, εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διακομιδών για τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας.

Η παράδοση των νέων ασθενοφόρων έγινε κατά τη διάρκεια μιας λιτής τελετής στην 7η ΥΠΕ Κρήτης. Τα οχήματα παραδόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, στους εκπροσώπους των Κέντρων Υγείας Κισσάμου, Χώρας Σφακίων, Αγίας Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου.

Στην τελετή παράδοσης, ήταν παρόντες διάφορες σημαντικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Δημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη και του αντιδήμαρχου Αμαρίου Μανόλη Ψαρουδάκη.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση