Ακραία Καιρικά Φαινόμενα στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ανακοίνωσε ότι ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται στην επικράτεια του, με πρωτοφανείς έντονες βροχοπτώσεις για την εποχή. Καλούν τους κατοίκους σε εγρήγορση και προσοχή, καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση της κατάστασης το απόγευμα.

Η περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, γνωστή για τις καλλιέργειες της, έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες σιτηρών και οπωροκηπευτικών λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η καλλιεργητική περίοδος είναι σε πλήρη εξέλιξη και η κατάσταση αυτή επηρεάζει σοβαρά όλες τις κοινότητες της περιοχής.

Ο Δήμος επισημαίνει ότι είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει την κρίση και υπόσχεται να δώσει αναλυτικές ανακοινώσεις πολιτικής προστασίας. Τονίζει την ανάγκη προσοχής από τους κατοίκους, καθώς προβλέπεται νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με ακόμα μεγαλύτερης έκτασης και διάρκειας βροχοπτώσεις.

Συνοψίζοντας, η περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχοπτώσεις που επηρεάζουν τις καλλιέργειες. Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου καλεί τους κατοίκους σε προσοχή και ανακοινώνει ότι θα δώσει περαιτέρω οδηγίες πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση