NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnline
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Ρέθυμνο

Αμάρι: 5η συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού

2 Μαρτίου 2022
A A
συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού
10
SHARES
505
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Την ανάγκη να τεθούν στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες θα δομηθεί μια κοινή και ενιαία στρατηγική η οποία θα αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Ρεθύμνου, ως ενιαίο και αδιάσπαστο, ανέδειξαν οι εκπρόσωποι του συνόλου των Δήμων του νομού στην 5η συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Αμάρι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Ρεθύμνης «Ο Ξένιος Ζευς», της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Ν. Ρεθύμνης «ΑΡΚΑΔΙ» του ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΟΤΑ Α.Ε., καθώς και του Δικτύου «ΙΔΑΙΟΝ» του Γεωπάρκου Ψηλορείτη.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί παρόμοιες συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Αγ. Βασιλείου, Μυλοποτάμου, Ρεθύμνου και Ανωγείων με σκοπό τη στενή και διαρκή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τη δόμηση ενός κοινού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μέσα στον οποίο θα ενσωματώνεται και θα αναδεικνύεται το σύνολο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι: «το Αμάρι διαθέτει ένα πολυποίκιλο – και στο μεγαλύτερο τμήμα του αναλλοίωτο – φυσικό περιβάλλον, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα, η οποία σε συνδυασμό με το σημαντικό και αξιόλογο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της περιοχής αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την φύση της Κρήτης, να περπατήσουν τα βουνά μας, να γνωρίζουν τις παραδόσεις, τις γεύσεις μας, την ξακουστή κρητική φιλοξενία και να έρθουν σε επαφή με εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Αμαρίου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης παρουσίασε αναλυτικά στους συμμετέχοντες τόσο το σχεδιασμό, όσο και τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους υλοποιούνται έργα και δράσεις που σχετίζονται με τον τομέα του τουρισμού και της προβολής στο Δήμο Αμαρίου.

Παράλληλα, με πρόταση της αντιδημάρχου Ρεθύμνης κα Πέπης Μπιρλιράκη, συμφωνήθηκε η δημιουργία μιας ευέλικτης ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή όλων των Δήμων, με σκοπό την άμεση επικοινωνία και τη θέσπιση κοινών μελλοντικών στόχων.

Τέλος, με την ολοκλήρωση των εργασιών της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ξενάγηση και γευσιγνωσία στο τοπικό οινοποιείο της οικογένειας Κουρκουλού.

 
Διαβάστε επίσης:

  • Διαδικασία κατεδάφισης των ετοιμόρροπων κτισμάτων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας
  • Στείρωση αδέσποτων ζώων από το Δήμο Γαύδου
  • Έκλεισε η ιρλανδική διάβαση στη θέση Σαράτση Κάμπος στο Στόμιο

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ συγγενών για κτηματικές διαφορές

Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς: Υπογραφή σύμβασης

Ηράκλειο: Καταγγελία για κακοποίηση ανήλικης από 17χρονο

Ετικέτες: ΑμάριΔήμος ΑμαρίουΤουρισμός
Κοινοποιήστε4Tweet3

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Αγώνας Κουδουμά Αστερούσια Όρη ορεινό τρέξιμο
Αθλητικά

Αγώνας Κουδουμά 2026: Ορεινό τρέξιμο στα Αστερούσια Όρη

6 Απριλίου 2026, 01:01
Σε χωριστή θέση παιδιά κάτω των 6 ετών – Δωρεάν η μεταφοράς τους
Ρέθυμνο

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Ζητά άρση ασυλίας – Τι δηλώνει

5 Απριλίου 2026, 22:40
Κίνηση Πολιτών Κρήτης: Συγκρότηση Ομάδας στο Ηράκλειο
Ηράκλειο

Κίνηση Πολιτών Κρήτης: Συγκρότηση Ομάδας στο Ηράκλειο

5 Απριλίου 2026, 19:49
Ο νέος Μητροπολίτης Ιωακείμ και ο Δήμαρχος ενώνουν δυνάμεις για την τοπική κοινωνία
Ρέθυμνο

Δήμος Αμαρίου: Ο νέος Μητροπολίτης Ιωακείμ και ο Δήμαρχος ενώνουν δυνάμεις για την τοπική κοινωνία

3 Απριλίου 2026, 20:00
Μπάρες μέτρησης υδάτων σε Ιρλανδικές Διαβάσεις
Μοίρες

Δήμος Φαιστού: Κλειστές οι ιρλανδικές διαβάσεις στον Γεροπόταμο – Έκκληση για προσοχή από τον Αντιδήμαρχο Κ. Μανιουδάκη

3 Απριλίου 2026, 12:51
χρήματα χαρτονομίσματα
Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Σύλληψη 50χρονης για κλοπή 1.100 ευρώ από 90χρονο

3 Απριλίου 2026, 10:28

Δημοφιλή

Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς: Υπογραφή σύμβασης

Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς: Υπογραφή σύμβασης

7 Απριλίου 2026
Αστυνομία

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ συγγενών για κτηματικές διαφορές

8 Απριλίου 2026
Λευτέρης Αυγενάκη

Αυγενάκης: «Αναγκαία η αναθεώρηση του επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης για τους αστυνομικούς»

2 Απριλίου 2026
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2 Μοίρες, 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα   Καιρός

Αριθμός Μητρώου emedia

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Lifestyle

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.