NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnline
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Ελλάδα

Ανεξαρτητοποίηση Τζάκρη και Πούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την αξιωματική αντιπολίτευση

21 Νοεμβρίου 2024
A A
10
SHARES
524
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Την αποχώρησή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσαν σήμερα η Θεοδώρα Τζάκρη και η Γιώτα Πούλου, προκαλώντας σημαντικές πολιτικές εξελίξεις. Μετά την ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτριών, ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 29 βουλευτές, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αναλαμβάνει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 31 βουλευτές.

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη: «Αποχωρώ με οδύνη, αλλά και αισιοδοξία»

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), η κ. Τζάκρη εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής της, τονίζοντας ότι το κόμμα έχει αλλάξει δραματικά από το 2014, όταν η ίδια εντάχθηκε σε αυτό. Κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία για παραβίαση των δικαιωμάτων των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και για αλλοίωση του θεσμικού του ρόλου ως αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται υπό την κατοχή γραφειοκρατών και μηχανισμών. Με τις πράξεις τους, αφαιρούν από το κόμμα τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη δημιουργία ενός νέου, δημοκρατικού και συμμετοχικού πολιτικού φορέα.

Η τοποθέτηση της Γιώτας Πούλου: «Έφτασε η στιγμή της απόφασης»

Η κ. Πούλου, μέσω ανάρτησής της στο Facebook, αναφέρθηκε σε «απονομιμοποιημένη μειοψηφία» που διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας την ηγεσία για έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία και τον θεσμικό της ρόλο.

Χρησιμοποιώντας τους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου, υπογράμμισε την ανάγκη για απομάκρυνση από ένα κόμμα που, όπως ανέφερε, έχει χάσει την ιστορική του ταυτότητα. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στη χθεσινή διαδικασία debate, χαρακτηρίζοντάς την ως «παρωδία».

Αντιδράσεις από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε σκληρή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτριών ως «θεσμική εκτροπή» και απόπειρα νοθείας της λαϊκής βούλησης, κατηγορώντας όσους αποχώρησαν ότι λειτουργούν υπέρ του «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου» και της ΝΔ.

«Η θεσμική εκτροπή πεισμώνει ακόμα περισσότερο τον αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής.

Η αποχώρηση των δύο βουλευτριών δημιουργεί νέα δεδομένα στον πολιτικό χάρτη. Με την αριθμητική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, το κόμμα αναλαμβάνει πλέον τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που ενδέχεται να ενισχύσει τη δυναμική του στο πολιτικό σκηνικό.

Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να επηρεάσει τόσο τις εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και την πολιτική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, με τη διαμόρφωση νέων συμμαχιών και πολιτικών πρωτοβουλιών.

© NotosOnline

 

Όπως είχα προαναγγείλει, κατέθεσα σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ενός κόμματος στο οποίο αφιέρωσα τον μισό μου κοινοβουλευτικό βίο και όλες μου τις δυνάμεις έως ότου έπαψε να είναι το κόμμα στο οποίο… pic.twitter.com/wTbFYsFIbr

— Θεοδώρα Τζάκρη (@Theodora_Tzakri) November 21, 2024


 

Ειδήσεις σήμερα:

Χάρης Μαμουλάκης – «38 παραιτήσεις στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

Άρση ασυλίας 11 βουλευτών για ΟΠΕΚΕΠΕ – Απόφαση Βουλής

Βενιζέλειο: Σοβαρά προβλήματα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης

Ετικέτες: ανεξαρτητοποίησηΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποιήστε4Tweet3

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Λευτέρης Αυγενάκης
Ηράκλειο

Αυγενάκης: Ελλείψεις στην παιδική προστασία στο Ηράκλειο

6 Απριλίου 2026, 13:24
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ εξελίξεις: Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άρση ασυλίας και αλλαγές

6 Απριλίου 2026, 12:27
Κώστας Τσιάρας
Ελλάδα

Τσιάρας: Η αλήθεια για επιδότηση αγρότη & ασυλία

5 Απριλίου 2026, 23:27
Μάξιμος Σενετάκης
Ηράκλειο

Μάξιμος Σενετάκης: Ανακοίνωση για ΟΠΕΚΕΠΕ & κατηγορίες

5 Απριλίου 2026, 20:04
Βουλή των Ελλήνων, Ορκωμοσία
Ελλάδα

Ανασχηματισμός κυβέρνησης μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα νέα πρόσωπα και η ορκωμοσία

3 Απριλίου 2026, 14:05
ΣΥΡΙΖΑ
Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική επίθεση Ζαχαριάδη για τις παραιτήσεις και τον ΟΠΕΚΕΠΕ

3 Απριλίου 2026, 13:20

Δημοφιλή

Αστυνομία

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ συγγενών για κτηματικές διαφορές

8 Απριλίου 2026
19η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

Η 19η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

23 Ιουλίου 2024
Ο γάμος του Μεσαρίτη παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη via Facebook @stefanoudakis.manolis

Γαμπρός ο Μανώλης Στεφανουδάκης

6 Μαΐου 2021
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2 Μοίρες, 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα   Καιρός

Αριθμός Μητρώου emedia

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Lifestyle

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.