Άρση ακινησίας οχημάτων: Πληρώστε τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα και ξεκινήστε να οδηγείτε

Η πλατφόρμα “myCar” της ΑΑΔΕ είναι ανοιχτή για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να άρουν την ακινησία των Ι.Χ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) άνοιξε την πλατφόρμα «myCar» για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να άρουν την ακινησία των Ι.Χ. Το ποσό που καταβάλλουν εξαρτάται από τους μήνες που θα οδηγήσουν το όχημα, με τα τέλη κυκλοφορίας να υπολογίζονται αναλογικά.

Η άρση ακινησίας μπορεί να γίνει μόνο μία φορά ετησίως, ενώ μετά τη λήξη του επιλεγμένου διάστηματος, το όχημα πρέπει να τεθεί ξανά σε ψηφιακή ακινησία. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμα.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος. Αφού διεξαχθεί αυτόματος έλεγχος για την ασφάλιση του οχήματος, το αίτημα υποβάλλεται και ο ιδιοκτήτης θα καταβάλλει τα αντίστοιχα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που θα άρει την ακινησία.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν. Η πλατφόρμα «myCar» της ΑΑΔΕ προσφέρει μια εύκολη και γρήγορη λύση για την άρση ακινησίας των οχημάτων, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να οδηγούν τα οχήματά τους με ελαχιστοποιημένα τέλη κυκλοφορίας.

Mε πληροφορίες από www.aade.gr/mycar

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση