Άρση ασυλίας και παραίτηση του Αλέξη Γεωργούλη από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία για παρενόχληση

Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης υποβάλλει αίτηση άρσης της κοινοβουλευτικής ασυλίας του και παραιτείται από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ) μετά από καταγγελία που τον κατηγορεί για παρενόχληση γυναίκας που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε κατά την έναρξη της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι έχει λάβει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του Γεωργούλη. Το αίτημα θα παραπεμφθεί στην επιτροπή νομικών υποθέσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος λόγω της καταγγελίας εις βάρος του και της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Η ομάδα τονίζει τη σημασία της διαφάνειας και της αναζήτησης της αλήθειας σε τέτοιου είδους καταγγελίες.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αντιδρά στην καταγγελία, χαρακτηρίζοντάς την ως «ψευδή και συκοφαντική». Ο ίδιος αιτιολογεί την απόφασή του για παραίτηση, επισημαίνοντας ότι δεν επιθυμεί να επηρεάσει τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος, καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης».

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση