Διάσωση 58χρονης γυναίκας από τη θάλασσα κοντά στον Πρέβελη

Οι λιμενικές αρχές της Αγίας Γαλήνης και του Κόκκινου Πύργου διέσωσαν χθες μια 58χρονη γυναίκα που έπεσε στη θάλασσα, αφού ο ιστός του ιστιοφόρου στον οποίο βρισκόταν θραύστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αγίας Γαλήνης και Κόκκινου Πύργου ενημερώθηκαν σχετικά με την ύπαρξη μιας 58χρονης γυναίκας στη θάλασσα στη θαλάσσια περιοχή του Πρέβελη.

Η γυναίκα βρισκόταν στο ιστιοφόρο MEDITERRANEO, όπου υπήρξε θραύση του ιστού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα την πτώση της στη θάλασσα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα σωστικά μέσα, καθώς και περιπολικό όχημα Λιμενικού Σώματος από ξηράς.

Με τη συνδρομή πληρώματος περιπολικού σκάφους Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, η γυναίκα περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στην παραλία Δριμυσκιανό Αμμούδι, απ’ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Την προανάκριση του συμβάντος διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός Αγίας Γαλήνης, ενώ έχει απαγορευτεί ο απόπλους του ιστιοφόρου “MEDITERRANEO”.