Δήμος Φαιστού: Επένδυση 1,42 εκατ. ευρώ σε 9 ηλεκτρικά οχήματα

Ο Δήμος Φαιστού εισέρχεται στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, προμηθευόμενος 9 ηλεκτρικά επιβατηγά και οχήματα έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 1.421.908 ευρώ, καλύπτοντας το κόστος μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και του άξονα «Περιβάλλον».

Στα οχήματα που θα προμηθευτεί ο Δήμος περιλαμβάνονται δύο ηλεκτρικά σάρωθρα, ένα ηλεκτρικό ανατρεπόμενο, ένα ηλεκτρικό αποφρακτικό, ένα ηλεκτρικό απορριμματοφόρο, ένα ηλεκτρικό καλαθοφόρο, δύο επταθέσια ηλεκτρικά και ένα ηλεκτρικό SUV.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Φαιστού, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, και τον ανάδοχο του έργου και προμηθευτή των οχημάτων, κ. Χρήστο Ιωσηφίδη, στο Δημαρχείο του Δήμου Φαιστού.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, κ. Γιάννη Φασομυτάκη, και του αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Νίκου Καργάκη.

Η χρηματοδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, και θα αποπληρωθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου την άμεση αποστολή του νέου ηλεκτροκίνητου στόλου. Ο κ. Ιωσηφίδης δήλωσε πως τα οχήματα θα αρχίσουν να έρχονται στο Δήμο σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα.

©NotosOnline