Δήμος Φαιστού: Συνεχίζεται το Πρόγραμμα των Καθαρισμών και Πρασίνου

Καλλωπισμοί και καθαριότητες υλοποιεί η Υπηρεσία Πρασίνου σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Φαιστού.


Μετά από εντολή του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης έχει καταρτίσει ένα ευρύ πρόγραμμα που περιλαμβάνει καθαρισμούς και καθαριότητες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού, το οποίο και περιλαμβάνει κάθε οικισμό, με προτεραιότητα τα σημεία που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.


Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Καθαριότητας και Πρασίνου, τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε καθαριότητες και αποψιλώσεις στο ρέμα των Ματάλων, στην ευρύτερη περιοχή των Πιτσιδίων και Ματάλων, καθώς και στο πάρκο του Πετροκεφαλίου.

Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν στις καθημερινές εργασίες καθαρισμών και αποψιλώσεων, σε όσα σημεία χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Τις εργασίες του ρέματος των Ματάλων επόπτευσε ο πρόεδρος του οικισμού Πιτσιδίων – Ματάλων κ. Κώστας Σπινθάκης, ενώ στις εργασίες καθαριότητας του πάρκου Πετροκεφαλίου βρέθηκαν για το συντονισμό των συνεργείων, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Νίκος Καργάκης.

Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και η κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.

«Οι υπηρεσίες του Δήμου μας βρίσκονται σε ένα διαρκή και καθημερινό αγώνα για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό του Δήμου μας, αλλά και για την ασφάλεια όλων μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:
«Προσπαθούμε πραγματικά να υπερβάλουμε εαυτό και να παραδώσουμε πριν τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα ένα αστικό περιβάλλον καθαρό και όσο το δυνατόν ασφαλές.

Κάποιες αρμοδιότητες, είναι γνωστό, δεν ανήκουν σε εμάς, αλλά παρ’ όλα αυτά καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες πάνω από τις δυνατότητες μας. Γι’ αυτό κι ας αναλογιστούμε όλοι πως το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και η κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας κι ας έχουμε περισσότερη συνείδηση για ένα περιβάλλον όμορφο, βιώσιμο και ασφαλές».

[ad_2]