Δωρεάν ορθοπεδικές εξετάσεις για παιδιά στο Δήμο Ανωγείων από το Χαμόγελο του Παιδιού

Στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέρει δωρεάν προληπτικές ορθοπεδικές εξετάσεις σε παιδιά και μαθητές του Δήμου Ανωγείων από τη Δευτέρα 8 Μαΐου έως την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023. Η ενέργεια υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου και Ηρακλείου, και υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων, με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα χρησιμοποιήσει την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής / Ακοολογικής, όπου εθελοντικά γιατροί και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου & Ηρακλείου, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού, θα πραγματοποιούν τις εξετάσεις. Όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα θα εξεταστούν δωρεάν από τους εθελοντικά συμμετέχοντες γιατρούς.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, κάθε παιδί και ο συνοδός του θα ενημερωθούν για την κατάσταση της σωματικής υγείας του παιδιού, τη σημασία της πρόληψης και θα λάβουν το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης. Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της COVID-19.

Το πρόγραμμα της Κινητής Προληπτικής Ιατρικής / Ακοολογικής Μονάδας θα πραγματοποιηθεί ως εξής: τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο Γυμνάσιο Ανωγείων, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων, και την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Λύκειο Ανωγείων. Το ωράριο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας είναι 9:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Η συμμετοχή των πολιτών και η υποστήριξη από τον ΟΠΑΠ είναι ουσιαστικά στοιχεία για την υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ». Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενισχύσει την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της σωματικής υγείας των παιδιών.

N.O.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση