Δυναμικό παρόν της Περιφέρειας Κρήτης στην 9η EXPOTROF

Παραγωγοί και επιχειρήσεις από την Κρήτη παρουσίασαν ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας στην έκθεση EXPOTROF

Η 9η έκθεση EXPOTROF, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας, φιλοξένησε 23 εκθέτες από την Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητικών εταιρειών και επιχειρήσεων του νησιού.

Κεντρικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης ήταν η προβολή των προϊόντων της περιοχής, όπως μέλι, αλόη, κρασί, γλυκίσματα, αποστάγματα, αναψυκτικά και αρτοσκευάσματα, που διακρίνονται για την υψηλή διατροφική αξία τους και την ποιότητά τους. Η παρουσία των κρητικών παραγωγών στην έκθεση επέτρεψε τη σύναψη συμφωνιών με επιχειρήσεις της εγχώριας αγοράς.

Στη διάρκεια της έκθεσης, η Περιφέρεια Κρήτης προωθούσε τον τουρισμό και τη γαστρονομία του νησιού, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και της απασχόλησης. Στόχος της Περιφέρειας είναι να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα των κρητικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να ξεχωρίσει στην EXPOTROF χάρη στην πολιτιστική και παραδοσιακή ταυτότητα των προϊόντων της, ενώ η έκθεση αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση των επαγγελματικών διαπραγματεύσεων και της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των εκθετών.

Η συμμετοχή των κρητικών παραγωγών στην 9η έκθεση EXPOTROF αποτελεί ένα βήμα προς την περαιτέρω προώθηση των προϊόντων του νησιού, την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και την αναδείξη της Κρήτης ως προορισμού μοναδικής γαστρονομίας και πολιτσμού.

 

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση