Δύο άτομα συνελήφθησαν για ληστείες σε επιχειρήσεις στο Ηράκλειο

Συνολικά 1.200 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 60 ευρώ αφαιρέθηκαν από τις δύο επιχειρήσεις

Στις 27 Απριλίου 2023, στο Ηράκλειο, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, συνέλαβε δύο άνδρες για τη διάπραξη ληστειών σε δύο επιχειρήσεις και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι δράστες, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιώντας μαχαίρι, λήστεψαν μία επιχείρηση, αφαιρώντας 200 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 60 ευρώ. Στη συνέχεια, μετέβησαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε μία άλλη επιχείρηση, όπου αφαίρεσαν επιπλέον 1.000 ευρώ, απειλώντας τον υπάλληλο με το μαχαίρι και τον υποχρέωσαν να γεμίσει το όχημα με καύσιμα αξίας 90 ευρώ.

Μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ταυτοποίησε τους δράστες και οργάνωσε μια αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών από την ίδια υπηρεσία και την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες, καθώς και το ιδιωτικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.

Επιπλέον, κατά τη σύλληψη των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρήματα και καπνικά προϊόντα, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες. Η προανάκριση για το περιστατικό συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση