Εγκαίνια Έργου Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μαλεβίζι

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Μονάδας Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίας Πελαγίας, χαρακτήρισε το έργο ως σημαντικό για όλο το Μαλεβίζι και ιδιαίτερα για τις περιοχές της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς και του Μαδέ.

Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, το έργο αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική και οικιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αφήνοντας θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η υλοποίηση του έργου, χρηματοδοτημένο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014 – 2020” και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, έχει κόστος 8.371.718 ευρώ και έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες 14,000 κατοίκων και επισκεπτών.

Η θετική συνέπεια του έργου στην πολιτισμική παράδοση της περιοχής δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τα ευρήματα από τις προηγούμενες ανασκαφές θα ενισχύσουν την αρχαιολογική συλλογή του Δήμου στο νέο κτίριο πολιτισμού που ξεκινάει στο Γαζί.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη στήριξή του, καθώς και την Διαχειριστική Αρχή, τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοικησης Κρήτης, την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜ, τους Προέδρους της Τοπικής Κοινότητας, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής για την υπομονή και τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του έργου.

Η επέκταση του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή έχει ήδη αρχίσει να μελετάται από τη ΔΕΥΑΜ, ενώ ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ειδικά πολεοδομικά σχέδια και σημαντικές μελέτες προστασίας της ακτογραμμής που αναμένεται να ενταχθούν στο νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Στρατηγικής Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ).

NotosOnline με πληροφορία από τo Δήμο Μαλεβιζίου.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση