Το Μουσείο Μεσαράς, ένα ορόσημο έργο και ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή, εγκαινιάστηκε το Σάββατο στην περιοχή του Αμπελούζου του δήμου Γόρτυνας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τοπικών φορέων, δημάρχων και πολλών πολιτών.
Το νέο Μουσείο Μεσαράς, που καλύπτει περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα, φιλοξενεί πάνω από 900 εκθέματα από όλες τις ιστορικές περιόδους και αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για τους ντόπιους και τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή.
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χαρακτήρισε το έργο ως ένα σημαντικό επίτευγμα και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση και λειτουργία του μουσείου, δύο μήνες πριν από την προθεσμία παράδοσης. Τόνισε επίσης ότι το μουσείο δεν είναι μόνο ένας χώρος εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, αλλά και κίνητρο ανάπτυξης για την περιοχή.
Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, κ. Μακάριος και πλήθος φορέων και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με την εγκαίνια του Μουσείου Μεσαράς, η περιοχή αποκτά ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες και να ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη. Η επένδυση σε τέτοιου είδους έργα αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία συμβάλλει θετικά στην οικονομία και την κοινωνία.