NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnline
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Πολιτική

Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου

Υπεγράφη Σύμβαση για Έργο Ζωτικής Σημασίας στην Κρήτη

12 Δεκεμβρίου 2024
A A
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου
11
SHARES
550
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Σημαντική εξέλιξη για την ύδρευση της Κρήτης σημειώθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Αξιοποίηση Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού». Το έργο χαρακτηρίζεται ως ζωτικής σημασίας, καθώς προβλέπεται να καλύψει τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες σε πόσιμο νερό των Δήμων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, διασφαλίζοντας επάρκεια ύδρευσης για δεκαετίες.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου. Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) Α.Ε., κ. Αριστείδη Παπαδογιάννη, ενώ την ανάδοχο κοινοπραξία «THALIS ES SA – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.» εκπροσώπησαν οι Δημήτριος Κονταξής, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και Δημήτριος Κωνσταντινίδης.

Το έργο, προϋπολογισμού δημοπράτησης 22,7 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014–2020». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει να καλύψει τόσο τις άμεσες ανάγκες ύδρευσης της περιοχής όσο και τις απαιτήσεις για την επόμενη 20ετία. Επιπλέον, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες έως και 40 ετών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, το έργο διαθέτει υψηλές τεχνικές προδιαγραφές και στρατηγική χωροθέτηση σε υψόμετρο, παρέχοντας ανθεκτικότητα σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, η κατασκευή του αναμένεται να ενισχύσει την υποδομή ύδρευσης της βόρειας τουριστικής ζώνης του Ρεθύμνου, που αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε νερό, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου υπολογίζεται σε 42 μήνες, περιλαμβάνοντας δοκιμαστική λειτουργία διάρκειας έξι μηνών και επιπλέον 12 μήνες λειτουργίας της εγκατάστασης από τον ανάδοχο.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στην τοπική κοινωνία, προωθώντας έργα που στοχεύουν στη βελτίωση της διαχείρισης υδάτινων πόρων. Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στην περιοχή, ενώ παράλληλα ενισχύεται η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η τουριστική ανάπτυξη.

 NotosOnline

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αχλαδιά Σητείας: 40 πυροσβέστες στο σημείο

ΑΝΩΓΕΙΑ: 2,47 εκατ. ευρώ για 22 χλμ. αγροτικής οδοποιίας

Αεροδρόμιο Καστελλίου: Σύμβαση 105,2 εκατ. ευρώ – Πότε θα λειτουργήσει

Ετικέτες: ΚρήτηΡέθυμνοΎδρευσηΥποδομές ΚρήτηΦράγμα Ποταμών Αμαρίου
Κοινοποιήστε4Tweet3

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Κουνούπι
Τοπικά Νέα

Κρήτη: Πενθήμερη πρόβλεψη για τα κουνούπια ανά οικισμό

7 Αυγούστου 2026, 11:41
Αστυνομία
Τοπικά Νέα

Χανιά: Νεκρή 75χρονη που έφυγε από Αστυνομικό Τμήμα – Διατάχθηκε ΕΔΕ

7 Αυγούστου 2026, 00:36
Κώστας Τσουκαλάς
Πολιτική

Σπιτάκια Ανακύκλωσης: ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για τα 39,68 εκατ. ευρώ

7 Αυγούστου 2026, 00:20
Αυτοψία του υπουργού Υποδομών Χρίστου Δήμα στα έργα του ΒΟΑΚ στην Κρήτη.
Ηράκλειο

Επίσκεψη Χρίστου Δήμα στα έργα του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο – Αυτοψία στην πρόοδο

6 Αυγούστου 2026, 22:56
Η Κρατική Αρωγή επεκτείνεται ώστε να καλύψει και τον αρδευτικό εξοπλισμό που καταστράφηκε στις πυρκαγιές.
Ρέθυμνο

Αποζημιώσεις και για τον αρδευτικό εξοπλισμό των πυρόπληκτων στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

6 Αυγούστου 2026, 21:36
Λιμάνι του Ηρακλείου
Ηράκλειο

Τι συνέβη στο «Νήσος Ρόδος» στο Ηράκλειο – Κανονικά το δρομολόγιο μετά την απεμπλοκή

6 Αυγούστου 2026, 20:56

Δημοφιλή

ασθενοφόρο

Μεσαρά: Σοβαρά τραυματίας 25χρονος μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας με κλαρκ στη Βαγιωνιά

4 Αυγούστου 2026
Πρόβατα

Μεσαρά: Συνελήφθησαν δύο αδέλφια μετά από έλεγχο σε ποιμνιοστάσια

5 Αυγούστου 2026
ασθενοφόρο

Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά – Στο ΠΑΓΝΗ τραυματίας δικυκλιστής

2 Αυγούστου 2026
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2 Μοίρες, 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα   Καιρός

Αριθμός Μητρώου emedia

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Lifestyle

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.