Εκδήλωση “Τιμής και Μνήμης Πεσόντων και Ολοκαυτώματος Μαγαρικαρίου” τιμά τους ήρωες του Μαΐου 1944

Στις 7 Μαΐου, την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση “Τιμής και Μνήμης Πεσόντων και Ολοκαυτώματος Μαγαρικαρίου”, που διοργάνωσαν ο Δήμος Φαιστού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της τοπικής κοινότητας Μαγαρικαρίου. Η εκδήλωση τίμησε τη μνήμη των πεσόντων κατά τη διάρκεια των στρατευμάτων κατοχής το Μάη του 1944 και απέτισε φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την ελευθερία του έθνους.

Η επετειακή εκδήλωση περιλάμβανε μια Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Καρανδινό Πρωτοσυγκέλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτυνης και Αρκαδίας. Στη συνέχεια, τελέστηκε Τρισάγιο στο χώρο του Ανδριάντα του Καπετάν Πετρακογιώργη και καταλήγοντας με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στη θέση Γριά Βρύση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού, ο Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, καθώς και πολίτες που συμμετείχαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του παρελθόντος.

Η εκδήλωση “Τιμής και Μνήμης Πεσόντων και Ολοκαυτώματος Μαγαρικαρίου” κατέδειξε τη σημασία της ιστορίας και της θυσίας των ηρώων μας για την πατρίδα και την ελευθερία. Οι διοργανωτές και οι παρευρισκόμενοι κατέστησαν σαφές ότι η μνήμη των πεσόντων θα παραμείνει ζωντανή και θα μεταδίδεται στις επόμενες γενιές.

NotosOnline