Έκκληση για Βιώσιμη Αλιεία από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας

Σε μια σημαντική ενέργεια για την προώθηση της βιωσιμότητας στον αλιευτικό κλάδο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποίησε ομιλία στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας, που έλαβε χώρα στο Βίγκο της Ισπανίας.

Ο Υπουργός κ. Αυγενάκης, στην ομιλία του, υπογράμμισε την ανάγκη για οικονομικά βιώσιμο αλιευτικό στόλο της Ε.Ε, με την υιοθέτηση προηγμένων μέτρων που θα έχουν αξιολογηθεί προηγουμένως για την αποφυγή κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων στους παραγωγικούς φορείς. Επιπλέον, έθεσε στην ατζέντα του επόμενου Συμβουλίου το πρόβλημα που προκαλούν τα ψάρια λαγοκέφαλος και λεοντόψαρο, προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα περιορίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις στις χώρες της Μεσογείου.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε την καίρια σημασία της μικρής κλίμακας αλιείας για την Ελλάδα, καθώς αυτή αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% των σκαφών ελληνικής σημαίας. Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για βιώσιμες επενδύσεις που θα επιτρέψουν την κατασκευή νέων, ενεργειακά αποδοτικών σκαφών.

Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του, ο Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για θεσμικές αλλαγές, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ΕΕ για απανθρακοποίηση, συνδέοντάς τις με την ενεργειακή μετάβαση για την προστασία των αλιευτικών αποθεμάτων.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση