Έκθεση Ιστορικών Εκκλησιαστικών Κειμηλίων στον Άγιο Θωμά

Σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, μέσα από την έκθεση ιστορικών εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Μια μόνιμη έκθεση, φιλοξενώντας σπάνια εκκλησιαστικά κειμήλια ιστορικής αξίας, άνοιξε τις πόρτες της στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, στην Τ.Κ. Αγίου Θωμά. Το πρότζεκτ, που συνδέει την παρούσα με την ιστορική πραγματικότητα, ξετυλίγει την ιστορία, τις εκκλησιαστικές και λαϊκές παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής.

“Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε την μόνιμη έκθεση εκκλησιαστικών κειμηλίων της Ενορίας Αγίου Θωμά”, ανέφερε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης. Προσέθεσε επίσης ότι η έκθεση, που αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του πατέρα Παναγιώτη Δούλη και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, μπορεί να ενεργεί ως παράδειγμα για μελλοντικές προσπάθειες.

Στην έκθεση έχουν τοποθετηθεί προσωπογραφίες του μακαριστού Πρεσβυτέρου Πέτρου Γαβαλά και του μακαριστού Ιερομόναχου πατρός Ευμενίου Τσελεντάκη, αναγνωρίζοντας τις θυσίες τους για την πίστη και την πατρίδα καθώς και την ευεργετική συνεισφορά τους στην Ενορία.

Πριν τα εγκαίνια, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα. Ακολούθησαν ομιλίες από την μαθήτρια Μαρία Γαβαλά και την μαθήτρια Μιχαέλα Καλλέργη, αναφερόμενες στους δυο μακαριστούς.

Επιπλέον, στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην Ενορία οι Γεώργιος Χαριτάκης, Μαρία Αλεξίου Χαριτάκη, Ευαγγελία Βασιλάκη – Ψαρουδάκη.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Νίκος Σκουλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Δεσδενάκης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Μαυρίδης, Κωνσταντίνος Τσικνάκης.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση