Έναρξη ηλεκτρονικών πληρωμών των τελών για τη μεταβίβαση οχημάτων στην Περιφέρεια Κρήτης

Η περιφέρεια Κρήτης προσφέρει πλέον ασφαλέστερη και ταχύτερη πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση ΙΧ επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, χάρη στην ψηφιακή μεταβίβαση και την ηλεκτρονική πληρωμή των τελών μέσω της υπηρεσίας RF/QR κωδικών πληρωμής.

Οι πολίτες μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) σε οποιαδήποτε τράπεζα ή πάροχο υπηρεσιών πληρωμών, μέσω web/mobile banking, είτε με συμπλήρωση του κωδικού RF είτε με σάρωση του κωδικού QR. Η ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων είναι διαθέσιμη στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», ή απευθείας στην πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr.

Η ηλεκτρονική πληρωμή των τελών μέσω web/mobile banking με κωδικό RF/QR απλοποιεί καί και ασφαλίζει τη διαδικασία μεταβίβασης οχημάτων για τους πολίτες και τις δημόσιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, προσφέροντας αμφίδρομα οφέλη, όπως:

  • Απλοποίηση, επιτάχυνση και αναβάθμιση της ασφάλειας των συναλλαγών
  • Άμεση ενημέρωση της Περιφέρειας Κρήτης για την εξόφληση των τελών
  • Εξασφάλιση της ορθότητας των στοιχείων των πληρωμών
  • Παροχή στους πολίτες κοινής εμπειρίας με τις υπόλοιπες πληρωμές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Η υλοποίηση της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΣ Α.Ε. και τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα. Η δράση αποτελεί μέρος του συνολικού συνεχιζόμενου έργου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο ξεκίνησε από την Περιφέρεια Κρήτης και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση