Εορτασμός του Άγιου Ευμενίου στην Εθιά

Η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας ανακοινώνει τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Ευμενίου, του Νέου, στην Ενορία Εθιάς, στις 22 και 23 Μαΐου 2023. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει τριμελής Συνοδική, Αντιπροσωπεία Αρχιερέων.

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, στις 7 μ.μ., με την τέλεση του Εσπερινού, ενώ θα συνεχιστούν την επόμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, στις 7 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος και η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, θα διαβαστεί η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την κατάταξη του Αγίου Ευμενίου, του Νέου, στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός της καταθέσεως του θεμελίου λίθου για την ανέγερση ενός κτιρίου που θα φιλοξενήσει τον τάφο του Αγίου. Τον ακολουθεί το ανάγνωσμα ενός Μηνύματος από την Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

Οι αρχές και ο ευσεβής λαός της Μεγαλονήσου καλούνται να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Αγίου Ευμενίου, του Νέου, συμμετέχοντας σε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις.